Megvan a Fidesz szegedi elnöke

Az augusztus végén lemondott Bartók Csaba helyére választottak utódot. Az új elnök Szeged politikai életében eleddig ismeretlen volt. Az elnök mellett alelnököket is választott a párt szegedi szervezete.

Bartók augusztus végi bejelentése a jól értesültek szerint nem volt akkora meglepetés, hiszen a Fidesz Szegeden nem erős, ráadásul az egykori válogatott kézilabda játékos kétszer is alulmaradt a parlamenti választásokon az ellenzéki (MSZP-s) Szabó Sándorral szemben.

A párt Rádi Feríz növénygenetikust, az MTA köztestületének tagját választotta meg elnökének, régi-új alelnökük Pál József egyetemi tanár, az MTA doktora lett. Ezen felül bizalmat kapott Chovanecz Kata önkormányzati képviselő és Bíró Máté közgazdász is.

A szegeder.hu azt írja, hogy Rádi Feríz 1992-ben született, és a Szegedi Tudományegyetemen végzett, 2021-ben szerezte doktori fokozatát a „Hazai nemesítésű kukorica tenyészanyagok genetikai forrásainak bővítése innovatív módszerekkel” című értekezésének védésével, s ugyanazon évben elnyerte a Magyar Növénynemesítők Egyesülete által meghirdetett, Az év ifjú nemesítője” címét. Jelenleg a Pannon Genetic Kft. ügyvezető igazgatója, mely, ahogy írják, magas minőségű vetőmagok és műtrágyák hazai és nemzetközi forgalmazásával foglalkozó vállalat.

Rádi Feríz nevét a helyi politikában nem igazán lehetett eddig hallani.

Borítókép: Rádi Feríz Nagy István korábbi agrárminiszterrel 2021-ben (Fotó: Pannon Genetic Facebook)

FideszRádi FerízSzeged