Megválasztották a Momentum új elnökét

Az új elnök ígérete szerint a szabadelvű és cselekvő politika képviselői ott lesznek a rendszerváltás pillanataiban.

A Momentum számára nem túl rózsás kimenetelű június 9-i választások másnapján Donáth Anna lemondott a párt éléről, majd a párt teljes elnöksége is visszaadta a megbízást, így mielőbbi tisztújítást rendeltek el. Donáth Anna lemondásának bejelentése után szinte azonnal be is jelentkezett a megüresedett pártelnöki posztra Fekete-Győr András, a párt korábbi elnöke és Tompos Márton frakcióvezető-helyettes.

A tisztújítást vasárnap tartották meg, ahol Tompos Mártont választották meg a párt elnökének, aki azt ígérte, hogy „kevesebb beszéd, több cselekvés”. Az új pártvezető első megnyilatkozásában nagyvonalakban kijelölte a pártjának szánt utat: „a szabadelvű és cselekvő politika képviselői ott lesznek, amikor leváltjuk ezt a rendszert. A Momentumnak ezen az úton kell tovább haladnia” – jelentette ki megválasztása után Tompos Márton.

Az elmúlt két hétben nemcsak a Momentum tájékán történt vezetőségváltás: nemrég új elnököt választott Adorján Béla személyében a Jobbik, lemondott az MSZP két társelnöke, a választáson szintén jelentős vereséget szenvedett DK elnöke, Gyurcsány Ferenc ellenben nem lépett hátra, egy negyedórás videós bejelentkezésében ki is kért magának minden olyan véleményt, amely szerint az ő személyének köze lehet akár a pártja, akár az ellenzék sikertelenségéhez.

Fekete-Győr AndráslemondásMomentumpártelnöktisztújításTompos Márton