Megválasztott politikus nem bojkottálhat médiát

Mindenféle médiabojkottot hibás döntésnek gondolok politikusok részéről. Jelöltek részéről csak kommunikációs öngól, megválasztott tisztségviselők esetén viszont kötelességszegés. Mert ahogyan Orbán Viktornak és a fideszes képviselőknek is tájékoztatni kellene az Indexet, 444-et, és a többi nem fideszes lapot olvasó magyarokat, úgy Karácsony Gergelynek is tájékoztatnia kell a HírTV-t néző budapestieket és a vásárhelyi fideszes képviselőknek is tájékoztatnia kell a VTV-t néző vásárhelyieket.

Azért, mert elfogultnak gondolja valaki egyik vagy másik médiamunkás műsorvezetését, cikkszerkesztését, stb., az egyszerűen nem elegendő indok, ami alátámasztaná ezt a kötelességszegést.

Egyetlen valós indokot tartok elfogadhatónak, ha egy felület annyira szalonképtelen, hogy az azon való megjelenés azt üzeni, hogy vállalhatatlan eszméktől nem határolódunk el. Így természetesen a kuruc.infónak, a vadhajtásoknak (bár attól, hogy egy focihuligán néha kiírja egy felületre, hogy kit akar megverni, nem fog távolról sem, semmilyen szögből, félhomályban sem egy újságíróra hasonlítani, de ez egy másik történet) és hasonló gyűlöletkeltő oldalaknak nem kell nyilatkozni, de ilyesmi a VTV-ben nincsen. (A mostani Hír TV egy-két véleményműsora határeset, de szerintem nekik is nyilatkozni kell.)

Azt értik félre ugyanis a médiabojkottálgató politikusok, hogy ilyenkor nem az újságírókat, és főleg nem a médiumok tulajdonosát, hanem az olvasókat, nézőket bojkottálják. Amit még egyszer: nem tehetnek meg. Az meg, hogy egy pártnak az legyen a problémája, hogy van értelmes vita egy közéleti csatornán, az maga az örkényi abszurditás…

bojkottVTV