Választások előtt az ótemplomi gyülekezet

December 31-vel lejárt az eddigi református presbitériumok mandátuma, ezért megkezdődött az új választás előkészítése. Az ótemplomi gyülekezet előtt vasárnap tettek esküt a választási bizottság tagjai.

A vasárnapi ótemplomi istentiszteleten Elek András főgondnok mutatta be a híveknek a választási bizottság tagjait.

– 2023. december 31-én a Magyarországi Református Egyház gyülekezeteiben lejár az a hatéves presbiteri ciklus, amely meghatározta az elmúlt időszakunkat – jelentette be a főgondnok, aki a reformátusok Lapja és a reformatus.hu ezzel kapcsolatos írásait. – A presbitériumunk az elmúlt héten megalkotta azokat a mérföldköveket, melyek alapján a november 12-i presbiter választás lezajlik – tette hozzá.

Be is mutatta a presbitérum által kinevezett választási bizottság tagjait, melyeket a választói névjegyzékben szereplő egyháztagok köréből az egyházközségi választási bizottságba választott. Ők látják majd el a jelölési, választási és szavazóbizottsági feladatokat is.

Az ótemplomi gyülekezet választóbizottsági tagjai: Bán Csaba lelkipásztor, Kissné Molnár Judit, Szabóné Banga Judit, Szögi Tibor, Csordás-Makó Ildikó, Kun Ildikó tiszteletes és Zoltán-Palotás Márta.

A választási bizottság nem lelkipásztor tagjai a gyülekezet előtt tették le az esküt.

Az ótemplomi gyülekezet felnőtt, aktív tagjai október 9-ig adhatják le javaslataikat a presbiterek és a gondnok személyére, a választási bizottság ezeket október 10-én tárja a presbitérium elé. November 5-én mutatják be az ótemplomi istentiszteleten a presbiter-, gondnok- és főgondnok-jelölteket, s ekkor hirdetik ki a választás pontos menetét.

főgondnokgondnokótemplomi gyülekezetpresbiterválasztásVásárhely