Megújul a Bahnhof/Főnix – zenekari próbaterem lesz belőle

A 2000-es években bezárt, városháza alatt működő Bahnhof – korábban Főnix – sokak kedvence volt. Most aláírták azt a szerződést, ami biztosíték arra, hogy a legendás szórakozóhelynek helyet adó városházi pincét felújítják. Az elképzelések szerint kamara-terem lesz, ahol helyi zenekarok próbálhatnak majd, illetve stúdióelőadásokat is lehet majd ide szervezni.

A Novák Péter, a Novák Építész Iroda KFT vezető tervezője és Márki-Zay Péter írta alá a szerződést.

A kivitelezést két szakaszra osztották, a déli pincerész 20 millió forintból újul meg. A kivitelezés még idén elindul, a műemlékvédelmi hatóság szoros felügyelete mellett.

A hely ideális arra, hogy zenekari próbateremként álljon a fiatalok, vagy a régebb óta fiatalok rendelkezésére – mondta Márki-Zay Péter polgármester – hiszen itt senkit nem zavarnak munkaidő után, mert egyik oldalon a gimnázium, a másikon az önkormányzat épülete lefelé pedig egy nagy tér van, a strand felé, tehát senkit nem zavarnak a hangos zenével. Ugyanakkor központi helyen van, jól megközelíthető. Előadásokat, közösségi alkalmakat is lehet majd itt szervezni.

Választási ígérete volt Márki-Zay Péter polgármesternek egy zenekari próbaterem létesítése a helyi zenekarok számára, bár 2024 októberéig kell az ígéreteit teljesítenie, ez a projekt vélhetően hamarabb megvalósul majd.

bahnhofMárki-Zay Péterpincevárosházazenekari próbaterem