Megszűnnek az alszámlák a SZÉP-kártyán

2023. január 1-jétől összevonják a korábbi szálláshely, vendéglátás és szabadidő zsebeket, így összeadódnak az azokban feltöltött összegek.

Vendéglátásból? Nem lesznek ilyen és hasonló kérdések, amikor az arra jogosultak jövőre Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP) kártyával fognak fizetni. Gulyás Gergely miniszter már november 16-án bejelentette, hogy a turisztikai akcióterv részeként megszüntetik a SZÉP-kártyák alszámláit. Most a Magyar Közlönyből kiderül, hogy a rendelkezés jövő év elejétől lép életbe.

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint ez a változtatás mintegy 2,5 millió kártyafelhasználót és közel 50 ezer hazai turisztikai szolgáltatót érint pozitívan, és arra számítanak, hogy a könnyítés hatására tovább nő a népszerűsége, illetve javítja az energiaválság által különösen hátrányosan érintett turisztikai vállalkozások gazdasági helyzetét is.

Az MTÜ közleménye szerint 2022. január-november között több mint 302 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók a kártyákra, míg ugyanezen időszak alatt a munkavállalók költései meghaladták a 350 milliárd forintot.

Gulyás GergelyMagyar Turisztikai ÜgynökségSzép-kártya