Megszöktek a libák, az Árpád utcai tájházban – videó

Mégpedig a mai Márton napi ünnepségen, szárnysuhogásukkal és gágogásukkal alaposan meglepve a közelben állókat. Persze gyorsan nyakon csípték őket.

Az Árpád utcai tájházban ma délután rendeztek Márton-napi ünnepséget, melyen először a szomszédos, Oldalkosár utcai óvoda diákjai produkcióját láthatta a száznál is több érdeklődő, majd a Márton napi Liba Mókát adták elő helyi színészek.

A gyerekek természetesen rácsodálkozhattak két termetes hízott libára a maguk valóságában. Azok jó darabig békésen elvoltak a helyükön, majd egyikük gondolt egyet, s szó szerint kirepült a helyéről, s társa azonnal követte.

De ez történt:

Az érdeklődőket egyébként vendégül is látták a szervezők, libatepertős pogácsával, sült tökkel, lila hagymás zsíros kenyérrel, kinek mi is ízlett leginkább.

És persze kvíz, kézműves foglalkozások is várták a kicsiket, akik kipróbálhatták a tollfosztást, a lúdtollal való írást, és a jelképes libatömést is.

Terendi Viktória néprajzkutató pedig a Szent Márton-napi néphagyományok és a libahús evés eredetéről lebbentette fel a fátylat.

libamárton-napszökéstájház