Megsüvegelték Vásárhelyt, amiért medencét biztosít a szegedi pólósoknak és úszóknak

A VLV vízilabdás szakportál szerint megsüvegelendő, hogy Hódmezővásárhely úgy működteti uszodáját, hogy semmilyen állami támogatást nem kapott az önkormányzat, s a medencékben helyet biztosít a szegedi sportolóknak, akik nem edzhetnek városukban.

Egyre nagyobb hullámokat ver, hogy uszoda nélkül maradtak a szegedi úszók és vízilabdázók, mert idén egyetlen medencés létesítményt sem nyitottak ki Szegeden, miközben tavaly 70 milliós kormányzati rezsitámogatást kapott a megyeszékhely külön ezen a címen, illetve a napokban 1,3 milliárd forintot utaltak az önkormányzatnak a megemelkedett energiaköltségek ellensúlyozása érdekében.

Az úszók és vízilabdázók az év eleje óta napi szinten ingáznak Hódmezővásárhelyre, hogy edzeni tudjanak. Információink szerint több korosztályos csapat és a felnőtt együttesek is Vásárhelyen tréningeznek úgy, hogy a fedett és a nyitott medencét is használják.

Tegnap már az is kiderült, hogy a férfi gárda két soron következő hazai OB1-es meccsét (a Szolnok és a BVSC ellen) Hódmezővásárhelyen rendezik meg. A találkozókra január 21-én és 28-án kerül sor.

A hírt közlő szakportálon azt írták: „Érdekesség egyébként, hogy a hódmezővásárhelyiek úgy fogadták be a bajba került szegedi vizes sportolókat, hogy ők maguk – információnk szerint – egyáltalán nem kaptak állami támogatást uszodájuk üzemeltetésére. Ez mindenképpen megsüvegelendő!”

Gyarmati Dezső SportuszodaHód-Fürdő Kft.HódmezővásárhelySzegedúszásvízilabda