Megnyílt a vásárhelyi Ifjúsági Klub – Képgaléria

Az egykori Sárkány játékbolt helyén, a Dr. Rapcsák András úton nyílt meg Hódmezővásárhely új Ifjúsági klubja. A klubnak otthont adó ingatlant még az előző városvezetés vásárolta meg 60 millió forint értékben. Bérlőt vagy vevőt azonban nem sikerült találniuk, és ahogy Márki-Zay Péter polgármester mondta, ha nem megy üzleti alapon, akkor arra gondoltak, hogy közösségi alapon kell az épületet használni, amely 3 szinten, büfével, 12-20 éves fiatalok számára kínál elsősorban szórakozást.

A Klubban képesség-, és tudásfejlesztő programok, drogprevenciós beszélgetéseket is terveznek, ahol 3 szintes szórakozás és a szabadidő hasznos eltöltése garantált a fiatalok részére.

A polgármester elmondta, a beindításban nagy szerepe van helyi lakosoknak és vállalkozóknak, akik adományaikkal és a megvalósításban nyújtott szerepükkel járultak hozzá ehhez.

A klub által azt is szeretnék elérni, hogy az élet visszatérjen a városba, annak központi helyére, és ne olyan legyen, mint, a polgármester szavaival élve, egy város egy atomvillanás után, azaz üres és kihalt. Ezért fontos egy közösségi tér a főutcára.

Krupiczer Ferenc, a klub egyik ötletgazdája elmondta, hogy a fiatalok maguk ötleteltek, hogy hogyan szeretnék ezt a klubot kialakítani.

Az ifjúsági közösségek fejlesztéséért felelős program még 2017-ben indult el, 2018-ban választottak ki 4 közösségfejlesztőt. Ebből az alkalomból mondott Varga Anikó köszönetet Kecskemétiné Varga Beátának, Bereczki Bencének, Börcsök Györgyinek, Bálint Alíznak, és részt vett a munkában Galambos Kornélné is.

A klub megnyitását közösségi beszélgetések, interjúk, kérdőívek feldolgozása előzte meg. A programok a BFMK mellett a Közösségfejlesztés Hódmezővásárhelyen Facebook oldalán is láthatóak lesznek.

A klub látogatása, a benne található értékes dolgok miatt, városkártyához kötött, amit a BFMK-ban vagy a Tourinform irodában vehetnek meg.

Hódmezővásárhelyi Ifjúsági Önkormányzatifjúságifjúsági klubKrupiczer FerencVarga Anikó