Meglepően nagy a kampánycsend Mártélyon

Se szórólap, se plakát, se Facebook bejegyzés, holott már csak négy hét van hátra az időközi önkormányzati választásokig.

Hétfőn véglegesült a jelöltlista, hogy ki mindenki méretteti meg magát augusztus 7-én a mártélyi időközi önkormányzati választáson: a polgármesteri székért ketten, a hat képviselő-testületi mandátumért tizenöten szállnak versenybe. Mivel már csak nem egész 28 nap van hátra, hogy az urnákhoz járuljon a falu 1037 választópolgára, és az aspiránsok száma alapján szó sincs lefutott versengésről, kíváncsiak voltunk, mennyire indult be a kampány.

Nos, egyelőre semennyire. Értesüléseink szerint még a végleges jelöltlista felállítása előtt szórólapoztak a községben. Akkor a Lázár János által támogatott független jelölt, Ambrus István mutatta be elképzeléseit és csapatát a helyi közösségnek. Azóta viszont senki nem rukkolt elő bármiféle hirdetménnyel: se plakáttal, se szórólappal, se Facebook bejegyzéssel nem próbálkoztak a közügyek alakítására jelentkező mártélyi honpolgárok.

„Meglepően csöndben vannak a jelöltek. 2019-ben, a legutóbbi önkormányzati referendumot megelőzően a mostaninál jóval nagyobb volt a felhajtás” – fogalmazott lapunknak egyik helyi forrásunk.

Ugyancsak különleges körülmény, hogy jó hosszú szünet után, éppen a választások hétvégéjén rendezik a Mártélyi Kavalkádot, ahol különböző koncerteken túl horgász- és sárkányhajó verseny, illetve lámpionos felvonulás is lesz. Ráadásul a falu bikáját is abban a három napban, a rendezvénysorozat ideje alatt választják meg.

Mártélyönkormányzati választás