Meglepő: ezért is egyre több az első látásra ,,tahó” parkoló

Nem csak a nemtörődömség, de a mások által okozott kár megelőzése is az oka, hogy a vásárhelyi autósok időnként meglepő helyen és módon parkolnak. Persze nem mindenki ezért. Olvasónk fotóján egy a pázsiton álló autó. A parkoló meg üres.

Belenyitotta valaki az ajtaját a bal első ajtómba, de olyan erősen, hogy az behorpadt és újra is kellett fényezni. A festéknyomok alapján egy kék autó tulaja volt a tettes, de se elérhetőséget nem hagyott, se meg nem várt a helyszínen – indokolta a minap Laura, miért áll autójával a Family Center parkolójában egyszerre két helyen, azaz középen.

Tanítani kellene: így ne parkolj!

Nincs egyedül, mint azt a furcsán parkolók közül jó néhányan elmondták, korábban már pórul jártak mások figyelmetlensége miatt valamelyik nagyáruház vagy a piac parkolójában. Letört tükrök, meghúzott kocsioldalak, megnyomott lökhárítók miatt akadt 50-200 ezer forint káruk.

A BMW és a villanyoszlop közt nincs nagyon-nagyon szorosan lehet(?) csak elférni

És a tettesek egyszer sem kerültek elő, nem hagyták meg az elérhetőségüket, nehogy a kötelező biztosításuk díja majd emelkedjék.

– Benyomták a hátsó ajtómat a Penny parkolójában, míg a boltban voltam, s a kár okozója hagyott egy cetlit az ablaktörlőm alatt, hogy elismeri, s a megadott telefonszámon egyeztethetünk. No, gondoltam, egy rendes ember, kitöltjük a papírokat, s mehetek a biztosítóhoz. Csakhogy a felírt telefonszám kevesebb számjegyből állt, azaz nem 7- csak 6 jegyű volt. Hogy melyik hiányzott, az nem derült ki. Gondoltam a vége hiányzik, de azt 0-től 9-ig mind feltárcsáztam, s melyen volt előfizető egyik sem vállalta, hogy ő lett volna – mondta Nagy Gábor, akinek végül maga kellett, hogy fizesse, a csupán háromhetes autójában keletkezett kárt.

A Lime-osok sem különbek

Hiába a térképen megjelölt parkolási szigetek, az elektromos rollerek bérlői sem csak azokon hagyják a bérelt járműveket, hanem úgy néz ki,. hogy véletlenszerűen, ahol kifogy alóluk az áram, vagy elfogy a bérleti díj.

Akár az úttest közepén is
autóelektromosHódmezővásárhelylimeparkolásrollertahóVásárhelyvásárhelyi hírek