Megkezdődött a CB Basket A to Z sportprojekt

Hétfőn az Emlékpontban tartották a CB Basket A to Z elnevezésű, az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programban az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projekt nyitórendezvényét. A projektben résztvevő két kedvezményezett sportszervezet, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub 2022 májusáig több rendezvényt szerveznek majd, ahol a sportprogramok esélyegyenlőségi nappal, edzőtovábbképzővel és fizikai állapotfelméréssel egészülnek ki – tájékoztatta szerkesztőségünket a Vásárhelyi Kosársuli.

Szabó Attila, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE elnöke kiemelte, hogy néhány hónapja, amikor dr. Elek András halálát követően átvették a Kosársuli vezetését az Elnökség tagjaival, akkor is tudták, hogy egy biztos alapokon nyugvó egyesületben fognak tovább dolgozni. Ennek a projektnek is biztos alapjai voltak, melyre bizonyíték, hogy immáron második alkalommal dolgoznak együtt egy uniós projektben a Spartak Szabadkával. Hozzátette, hogy a következő hónapok eseményei, az edzőtáborok, a versenyek, a streetballok és a szakmai rendezvények további fejlődést hozhatnak nem csak játékosainknak, hanem a két sportszervezet vezetőinek és edzőinknek is. Továbbá kifejezte örömét, hogy a projektnek köszönhetően a fiatal vásárhelyi kosarasoknak, új élményeket biztosítva, adhatnak egy kicsit többet, mint amit egy sportegyesület a rendes működése során megtehet.

Jovan Sirovina, a Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub elnöke a pályázatról elmondta, hogy nagy öröm számukra, hogy ismételten egy magasszínvonalú programot valósíthatnak meg a Kosársulival közösen. Már alig várják, hogy Szabadkán is megkezdődjenek a szakmai programok, melyekre nagy szeretettel várják a vásárhelyi ifjú kosarasokat, sportszakembereket és sportvezetőket. Biztos benne, hogy mindkét csapat játékosai és edzői is sokat tanulhatnak majd egymástól a közös eseményeken.

Pavlovic Vuk, a Kosársuli projektmenedzsere kifejtette, hogy a 2021.május végéig tartó projektben 3 alkalommal szerveznek majd streetballt Vásárhelyen, melyek közül az elsőt most szombaton, augusztus 14-én rendeznek majd a Hódtói Sportcentrumban. Emellett már megkezdődött a két csapat közös edzőtábora a Hódtói Sportcsarnokban. A „Kosárlabda határok nélkül” – A sport a kultúránk része, amely segít megismerni egymást. Programok A-tól Z-ig elnevezésű projektben emellett kosárlabda tornát, esélyegyenlőségek napját, közös nyaralást, edzőtovábbképzőt és fizikai állapotfelmérést is szerveznek.

A projektre elkülönített forrásösszeg 191.269 euró, melyhez az Európai Uniós hozzájárulása (IPA) 162.578 euró. A projektnek saját Facebook-oldalt hoztak létre, melyen folyamatosan nyomon követhető lesz minden esemény.

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg az Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A cikk tartalmáért teljes mértékben a Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és/vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

HódmezővásárhelykosárlabdasportSzabadkaSzabó AttilaSzerbiauniós pályázat