Mégis független polgármesterjelöltként indulna Joób Márton Szegeden

Frissítés: Joób Márton és csapata maguk ,,szakítottak” az egyesülettel, annak elnökének, Bakai Csabának a vállalhatatlan dolgai miatt. Ahogy a Szegedernek küldött közleményükben egyébként írják, lényegében egy hét alatt összegyűjtötték az induláshoz szükséges mennyiségű aláírást valamennyi választókörzetben, a polgármesteri ajánlásra pedig az induláshoz szükséges mennyiség háromszorosát.

Eddig úgy volt, hogy a Szögedi Polgárok Egyesülete égisze alatt indul, azonban május 2-án már vissza is lépett az egyesülettől. Nem sokkal később már be is jegyezte a Választási Iroda, mint független polgármesterjelöltet.

A Nemzeti Választási Iroda oldala szerint a Szögedi Polgárok Egyesületének színeiben induló Joób Márton sem egyéni választókerületi jelöltként, sem polgármesterjelöltként nem kíván indulni június 9-án.

Ellenben nem sokkal azután, hogy visszalépett az egyesülettől, Joób Márton már be is volt jegyezve független jelöltként a rendszerbe, legalábbis mint aki átvette az ajánlóíveket.

Forrás: Nemzeti Választási Iroda

Az oldalról az is kiderül, hogy a Szögedi Polgárok Egyesülete színeiben korábban indulni szándékozó 18 jelöltből egyelőre(?) heten jelentették be, hogy nem kívánnak indulni a választáson, legalábbis az egyesület színeiben, míg jelen állás szerint eddig egyetlen jelölt, Veszelinov Annamária jelentette be indulását, aki egyébként a 2022 áprilisi országgyűlési választáson egyébként Megoldás Mozgalom színeiben indult.

Viszont több, korábban a Szögedi Polgárok Egyesülete által elindulni szándékozó jelölt mérettetné meg magát függetlenként, mert a mai napon ők is felvették az ajánlóíveket, mint függetlenek.

Joób Mártonönkormányzati választáspolgármesterjelöltSzeged