Meghalt egy 82 éves vásárhelyi koronavírus-fertőzött

A polgármester azt írja: az asszonyt sokan piaci árusként ismerték.

„A hétvégén sajnos elhalálozott az egyik vásárhelyi fertőzött, egy 82 éves asszony, akit sokan piaci árusként ismertek” – írta ki Facebook-oldalára Márki-Zay Péter polgármester. Azt tette hozzá: „férje, akivel együtt dolgozott és akivel együtt kapták el a vírust, szerencsére már jobban van. Karanténban 36 fő van jelenleg, kijárási korlátozás miatti rendőri intézkedésre az elmúlt héten nem került sor.”

Posztjában arról is ír, a városi operatív stáb milyen döntéseket hozott. E szerint a kormány rendelkezéseinek megfelelően a mai nappal megnyithatnak az éttermek, szállodák és játszóterek. Ez utóbbiaknak a fertőtlenítését elkezdték, de azokat mindenki saját felelősségre használhatja és kérik a távolságtartást és az eszközök és gyerekek kezének fertőtlenítését a szülőktől. Hozzáteszi: a piacon továbbra is be kell tartani a kormány rendelete szerinti 65 éven felülieknek biztosított idősávot, és nem változik az 500 fős korlátozás sem, maszk viselete és fertőtlenítés kötelező.

– jegyzi meg a polgármester, aki azt írja: a bölcsődék teljesen, az óvodák majdnem megteltek már a kormány előírása szerinti 5 fős csoportokkal, egyelőre csak a munkavállalás miatt rendkívül indokolt esetben tudunk gyermekeket fogadni.

„A strandon az időseknek fenntartott 9-12 órás idősáv eltörlését a járványhelyzet függvényében tudjuk csak felülvizsgálni, ezen a héten még feltétlenül kérjük a betartását” – fogalmaz. Aláhúzza:

Emellett még a díszterem külön kérésre igénybe vehető mintegy 100 főig, távolságtartással. Hozzáteszi: az önkéntesek lassan visszatérnek a rendes munkájukba, így az időseknek felajánlott segítségben mostantól csak az indokolt szolgáltatásokra szorítkozunk – bevásárlás továbbra is lesz, de kutyasétáltatás, takarítás már nem feltétlenül – írja a polgármester közösségi oldalán.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Glix Agency.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)Márki-Zay Péteroperatív stáb