Meggyújtották az első adventi gyertyát

A Kossuth téri adventi koszorún Márki-Zay Péter gyújtotta meg a hitet jelképező első adventi gyertyát. A karácsonyi vásár is vasárnap kezdődött meg. Címlapfotó: Buday Dániel.

Majd ezren vettek részt ma este a Kossuth téren az első adventi gyertya meggyújtásánál, melyen Márki-Zay Péter polgármester mondott köszöntőt.

– Soha nem tudhatjuk, hogy életünk kalandja meddig tart… Sokkal fontosabb, hogy az alatt az idő alatt, amíg itt vagyunk egymásnak vagyunk, az alatt mit teszünk. A mi felelősségünk az, hogy amit a jó isten nekünk ad időt itt a Földön, egymás szeretetében, azt használjuk ki arra, hogy segítünk az ukrán menekülteken, használjuk ki arra, hogy egy mosollyal, egy jó szóval tartjuk a lelket embertársunkban, hogy valakinek segíteni tudjunk ma is… Nem a takarítás és a sütés lesz a legfontosabb a karácsonyig hátralévő időben, hanem hogy hány lelket tudunk megérinteni, hány embernek tudjuk a napját boldogabbá tenni, legye az a saját édesanyánk, a saját gyermekünk vagy a feleségünk, legyen az egy vadidegen ember az utcán, legyen az ott valaki egy pultnál, a boltban, a piacon. Ez az igazi ajándék, az a minőségi idő, amit a szeretteinkkel tudunk tölteni – mondta.

Hallgassa meg Márki-Zay Péter teljes beszédét.

Elmélkedést Bajnai István kanonok, a Szent István templom plébánosa mondott. míg Demeter János, a tabáni református gyülekezet lelkipásztora Szőnyi Benjámin adventi versét mondta el.

Ünnepi műsort adtak a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola harmadik osztályosai. Majd a Kossuth téren az Arpeggio Nouvo adott hangulatos műsort.

Advent első vasárnapja kulturális programja ezzel még nem ért véget, hiszen este 6-től a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban folytatta gálaműsor sorozatát a 20 éves Árendás együttes. A Kiskertemben szembogár című előadáson felléptek az együttes gyermek, ifjúsági és felnőtt csoportjai: a Tücsök, a Tökmag, a Kuncogó, a Tengelice, a Ficánka, a Bóbita, a Kiscsillag, a Kasziba és az Árendás. A talpalávalót a Bakator Zenekar húzta.

adventadventi koszorúgyertyakarácsonyKossuth térMárki-Zay Pétermeggyújtottákvasárnap