Megbukott a rúzsteszten – videóval

Hamisított márkájú szájfényekkel teli kartondobozt és hamis ruhaneműt dugdosott a pénzügyőrök elől egy autós.

Megpróbálta elrejteni a hamis rúzsokkal megrakott dobozt a NAV-osok elől az a román férfi, akinek autóját a lepsényi pihenőhelyen ellenőrizték. Az utasokat és csomagokat is szállító sofőr a pihenőhely egyik épülete mellé megpróbált elrejteni egy kartondobozt a pénzügyőrök elől, de észrevették. Amikor átvizsgálták a dobozt, kiderült, hogy több mint háromszáz Chanel feliratú szájfény van benne. A raktérben pedig néhány ismert márkajelzésű kabátot, pulóvert és más ruhaneműt is találtak. A kozmetikumokról és a ruhákról a termékek jogosulti képviselői megállapították, hogy hamisítványok. A férfi a rejtegetés ellenére azt állította, hogy nem tudott a dobozok tartalmáról.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 325 hamis árut lefoglalta, amelyekkel az elkövető több mint tízmillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak. A pénzügyőrök iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.

Az ünnepek közeledtével egyre többször bukkannak fel hamis áruk a piacokon. A testünkkel közvetlenül kapcsolatba kerülő anyagok (mosószer, sminktermékek, parfümök) akár veszélyes összetevőket is tartalmazhatnak. A hamis termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi- és minőségi kockázatot is jelentenek.

autóchanelférfihamisítványkartondobozmárkásNAVNemzeti Adó- és Vámhivatalpénzügyőrománrúszszájfényvásárhelyi hírek