Megállapodtak a kistérségi társulás megszüntetéséről

Egyetértés van a négy település (Hódmezővásárhely, Mártély, Mindszent és Székkutas) között a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulást (HTKT) megszüntetéséről – derült ki a pénteki rendkívüli közgyűlésen.

Az önkormányzatok megállapodtak a vagyon és az adósságok elosztásáról. Az államkincstár és a kormányhivatal együttműködik – mondta Márki-Zay Péter polgármester. A HTKT megszüntetéséhez kapcsolódó, a pénteki rendkívüli közgyűlés elé beterjesztett hat határozati javaslatot elfogadta a testület.

Mint arról többször írtunk, tavaly mind a négy polgármester, a vásárhelyi, a székkutasi, a mártélyi és a mindszenti is egyhangúlag úgy döntöttek, hogy feloszlatják a kistérségi társulást. Ezt követően a három fideszes polgármester visszalépett ettől, Vásárhely azonban továbbra sem szeretett volna a kistérségi társulás tagja maradni, így bejelentette kiválását a társulásból. Most úgy tűnik, a folyamat lassan a végéhez közeledik.

HódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi TársulásHTKTHTKT Kistérségi TársulásközgyűlésMárki-Zay PéterMártélymegszűnésMindszentSzékkutas