Megáll az ész! Kerék nélkül húzta az utánfutót egy autós

Nem gurult, hanem csúszott az egyik oldalával az úton egy utánfutó Békés vármegyében, Gyula és Szabadkígyós között. A vontatmány jobb kereke ugyanis hiányzott, tulajdonosa pedig úgy oldotta meg a problémát, hogy egy másfél méter hosszú zártszelvényt szerelt fel helyette. Fotó: police.hu.

Nem mindennapi látvány fogadta a Készenléti Rendőrség járőreit október 24-én 13 óra körül Gyula külterületén. A rendőrség segélyhívó vonalára érkezett bejelentés arról, hogy egy autós Gyula és Szabadkígyós között olyan utánfutót húz, aminek hiányzik az egyik kereke. A rendőrök meg is találták a román rendszámú kocsit, és leállították. A vontatmányra a hiányzó jobb kerék helyett egy másfél méteres zártszelvénydarabot szereltek fel, így az nem gurult, hanem csúszott az úton.

Zártszelvényen csúszott a kerék nélküli utánfutó

Az autót vezető férfi azt állította, hogy Szabadkígyósról indult és Gyulára szeretett volna eljutni, ahol megjavították volna az utánfutót. A készenléti rendőrök nem engedték tovább a balesetveszélyes járművet, amelyen egyébként az egyik hátsó lámpa törött volt, illetve a lámpák nem működtek. Elvették a jármű forgalmi engedélyét, és a férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek a Gyulai Rendőrkapitányságon.

autósbalesetveszélyesGyulakerékrendőrségSzabadkígyósutánfutó