Még nem mindenki tudja, hogy a tram-train városok között közlekedik – mindenki nevetett a mulatságos helyzeteken (még az érintettek is)

Késik vagy sem, akadnak nehézségek vagy nem, de a vasútvillamosokat még mindig nem szokta meg mindenki. Félreértés ne essék, ez nem szemrehányás, és pláne nem az illetőkön nevetünk, hanem sokkal inkább velük. Szegeden és Hódmezővásárhelyen is tanúi voltunk annak, hogy sokan még mindig helyijáratnak nézik a járműveket. Ez félreértéseket szülhet, pláne ha nem is arra szeretne menni az illető. Pénteki életképek. Nevetni kell, ennyi az egész.

A tram-trainek hamarosan kiváltják az 1-es villamosokat, amik ráadásul útvonaluk körülbelül 80%-ában a 2-es villamossal együtt mennek, és Szegeden a Rókusi körúti nagykereszteződésben válnak el egymástól. Az 1-es ezután a Pláza felé veszi az irányt, akárcsak a tram-train, és utóbbi természetesen folytatja is az útját az algyői vasútállomás és Hódmezővásárhely felé. Míg a kettes villamos a Rókusi körúton megy tovább, az Európa-ligetig, azaz a Makkosházi körútig.

A 2-es vonalán szeretett volna utazni egymás után, de egymástól függetlenül egy péntek délelőtti járaton két idősebb hölgy. Az egyikük a nagy Tescohoz, a másikuk a mellette lévő Kukovecz Nana utcába ment. Szerencsére közölték velük az épp szolgálatot teljesítő kalauz hölgyek, hogy ez abszolút rossz irány, a tram-train nem arra megy. Sértődés nem volt a dologból, mind a ketten kicsit bosszankodtak, de alapvetően jót nevettek, és leszálltak. Azt mondták, ők nem tudták, hogy ez a jármű elhagyja a várost.

Ugyanezen a napon, pénteken, egy délutáni járaton lepődött meg Hódmezővásárhelyen egy szintén idős hölgy, amikor mondták neki, szintúgy kalauzok, hogy a jármű hamarosan elhagyja Hódmezővásárhelyet, így a strandfürdőnél még sikerült leszállni. Persze lehet, hogy ez sem volt messze a célállomásától.

tram-trainutazás