Még mindig október: élénk helyi kulturális és közösségi élet

Október a különböző fesztiválok, ünnepek hónapja is volt – a rendezvények közül kiemelkedett a 69. Vásárhelyi Őszi Tárlat megnyitója. A vásárhelyiek pedig ismét többször bizonyították, mennyire összetartó, egymást támogató közösség, például akkor, amikor egy beteg kisfiú gyógyulásáért fogtak össze.

Rögtön a szüreti mulatság után összefogtak a vásárhelyiek, és jótékonysági futást és kerekezést rendeztek Kishomokon Leviért, egy beteg vásárhelyi kisfiúért.

A Szántó Kovács János-szobor tervezett áthelyezése kapcsán utánanéztünk a szobor érdekfeszítő történetének.

Sokan elmentek a Hódtói pihenőparkba annak az emléktáblának az avatására, amelyet a régen ott állt Kossuth szakközépiskolának emlékül helyeztek oda.

Beszámoltunk az idei lepénymustráról, amelyre sokkal több süteménnyel neveztek a vásárhelyiek, mint az előző években.

Összefogással, nettó hatvan millióból négy év alatt teljesen megújult a susáni református templom, melynek alkalmából hálaadó istentiszteletet tartottak.

Egyre több adag ételt készült az ételosztásokon, a hónapban kétszer is főztek a rászorulóknak. 

Nem várt tömeg látogatta meg az ötletesebbnél ötletesebb programokat felsorakoztató utcabált, melynek célja az volt, hogy jó hangulatban ünnepeljék meg a civilek hathatós támogatásával megújult Hősök terét.

9. alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhelyen az országban egyedülálló művészeti seregszemlét, a Vásárhelyi Őszi Tárlatot, amely Budapesttől eltekintve országos szinten is a legnagyobb. Az Őszi Tárlat megnyitóján 19 díjat adtak át.

Beszámoltunk a jó hírről, hogy szeptembertől 10 fővel elindulhatott az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola szakiskolai képzése a Klauzál utcai Szathmáry Kollégium épületében. Az intézményben tanulásban akadályozott, pszichés zavarral küzdő vagy autista gyerekeket fogadnak a nyolcadik osztály elvégzése után.

Civilek összefogásával felújították a Tóalj utcai kutyafuttatót.

Hangulatos családi napot tartottak Kútvölgyön, ahol magának a polgármesternek lehetett kapura lőni.

Hat pedagógus vehetett át október végén díszközgyűlés keretében kitüntető oklevelet. Pályafutásuk elismeréséül ma négyen arany-, ketten pedig gyémántoklevelet kaptak.

Vásárhely támogatja az elesetteket – ennek volt jó példája, amikor a Mindenki Magyarországa Mozgalom Vásárhelyi Kossuth köre gyűjtést szervezett a hatalom által megtámadott Iványi Gáborék egyházának. 

Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános IskolaHősök tereIványi GáborKossuth Zsuzsanna szakközépiskolakutyafuttatóŐszi tárlatsusáni templomSzántó Kovács János szoborTóalj utcautcabálVásárhely