Még mindig megosztó a közétkeztetés minősége a városban

A mai közgyűlésen beszámolt a Prizma-Food Kft. a hódmezővásárhelyi közétkeztetésről. Vannak akik szerint most már megfelelőek az ételek, mások elégedetlenek. Hogy elég-e az adagok mérete, az is vita tárgya volt.

Boros Attila, a Prizma cégcsoport vezérigazgató-helyettese az előfizetők számának visszaeséséről számolt be, ami idén januárban 154 fő volt, azonban februárban 54, márciusban 62 fővel emelkedett a számuk. Kifejtette, folyamatos a párbeszéd, idomultak a kérésekhez az ízvilágot illetően. Az átállás drasztikus volt – mondta.

Márki-Zay Péter arra hívta fel a figyelmet, vannak elégedettek és elégedetlenek az ebéddel kapcsolatban, de kevesebb a gond az ebéddel, a reggelivel és az uzsonnával több. A polgármester szerint az EMMI szigorú előírásainak kell megfelelni, ennyi pénzből nem lehet jobbat kihozni, az ár-érték arány még mindig jó.

Gyöngyösi Ferenc önkormányzati képviselő a helyi beszállítókról érdeklődött. Boros válaszában elmondta: 92%-ban a régi beszállítókkal dolgoznak, a maradék pedig térségi vállalkozás.

Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója, önkormányzati képviselő arról beszélt, igyekeznek egyeztetni, de ezekből kevés dolog valósul meg. Van rugalmasság, de nem elég. Boros Attila azt mondta, országszerte 10 ezer adagot szállítanak időseknek, messze a legtöbbet a Kovács-Kürybe és itt egyeztetnek a legtöbbet, folyamatosan az étlapról is tárgyalnak. Szerinte a kérések 90%-a teljesül, ezért kíváncsi volt arra, Bálint Gabriella szerint mi az, ami nem. Az Orosházára és Békésre küldött adagoknál 17%-al több mennyiséget kapnak Hódmezővásárhelyen, a vásárhelyi mennyiségeket az átvevők folyamatosan ellenőrzik. Bálint Gabriella erre azt mondta, a szakmai vezetők, vezetőápolók, gazdasági vezetők jelzéseiben nem kételkedik, kérte, ne beszéljenek el egymás mellett, tehát egy közvetlenebb kapcsolatot kért a cégtől, a legfelsőbb szinteken tárgyaljanak.

Lőkösné Nagy Sarolta azt mondta, a közösségi oldalakon olvasgatott hozzászólásokat, ott jelezték többek között óvodai dolgozók, hogy kevés az adag. Borsiné Csontos Ilona, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda óvodavezetője elmondta, a levesadagok mindig elegek, esetleg azokból amikből szeretnek repetázni, pl. paradicsomleves, ott néha előfordul, hogy kevés.

Bálint GabriellaBoros AttilaBorsiné Csontos IlonaGyöngyösi FerencHódmezővásárhelyKovács-Küry Időskorúak OtthonaKözétkeztetésLőkösné Nagy SaroltaMárki-Zay PéterPrizma Food Kft