Még idén újraaszfaltozzák a Székkutas és Derekegyháza közötti utat

Már idén befejeződhet a Székkutast Nagymágocson keresztül Derekegyházával összekötő út felújítása – derült ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteki közleményéből.

A szaktárca közölte, a kormány több mint 157 milliárd forintot biztosít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára közel 590 kilométernyi útszakasz rendbetételéhez 2022-ig. Mint arról lapunk is beszámolt, Csongrád-Csanád megyében csak két útszakaszt újítanak föl a program részeként.

A minisztérium közlése szerint a 2021-ben befejeződő projektek dobogósai a Törökszentmiklós-Mezőberény (20,2 kilométer), a Derekegyháza-Székkutas (19,7 km) és a Gyöngyös-Eger (15,1 km) kapcsolatok egyes szakaszai lesznek.

Térségünkből a Dunántúlra, a Balaton felé közlekedők számára érdemi információ Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár bejelentése, miszerint a program első két évében a leghosszabb egybefüggő szakaszként a Kecskemét-Dunaföldvár összeköttetés burkolata újul meg összesen közel 46 kilométeren, ebből már idén elkészül három csomópont körforgalommá alakítása az 52-es főúton,

DerekegyházaInnovációs és Technológiai MinisztériumMagyar KözútNagymágocsSzékkutasútfelújítás