Mazsorettek is szórakoztatták a csúcsi gyereknap résztvevőit

A Crystal Dance Club mazsorettjei műsora után a gyerekek tréfás vetélkedőkön vehettek részt, de ugrálóvárazhattak és lovas kocsikázhattak is.

Nem panaszkodhattak a csúcsi gyerekek, hiszen egy héttel a  városi gyereknap előtt a Csúcsi Olvasókörben rendezték meg nekik a hagyományos gyermeknapot. Erre nem csak a körzetből, de még Újvárosról is jöttek kisgyermekes szülők.

A programot a Crystal Dance Club mazsorettjei nyitották meg egyéni és csoportos produkciójukkal, mutatva be mindazt, amit tudnak. A kis- és nagylányok szemkápráztató, akrobatikus elemekkel tűzdelt produkciói nagy-nagy sikert arattak.

– Azt hiszem, ez a második gyereknap, amire most eljöttem. Mazsorettezek, ezért most fellépésre érkeztem, de olvasóköri tagok is vagyunk, ezért is jöttem – árulta el Böröcz Kira azzal, az összes játékban részt vesz, ugyanis szeretne egy karkötőt, ami a jutalomtárgyak közt van.

A gyerekek a műsort követően kipróbálhatták, hogy milyen ügyeken tudnak végigevickélni a talpuk alá felváltva rakandó kartonok segítségével, s amikor a célba értek, máris kipróbálhatták, hogy a fejükre húzott harisnyába rejtett teniszlabdával eltalálják- az ásványvizes palackokat és milyen gyorsan lökik fel az (üres) sörös dobozokat.

– Minden évben eljárunk a csúcsi olvasókör gyermeknapjára, mivel az ismerőseink szervezik, rendezik.  Szeretjük, jó programok vannak és nagyon élvezetes – mondta Nagy Mária, aki unokájával, a 6 éves Forrás Danival, érkezett a programra. Daninak egyébként a lovas kocsizás, az ugrálóvár és az ügyességi játékok tetszettek a legjobban, mind ki is próbálta.

Azt is, melyben szívószállal vehettek fel és helyezhettek az egyik helyről a másikra színes papírdarabokat, vívhattak mérkőzést a szívószállal egymás ellen fújt pingponglabdával. És persze nagy sikert aratott az udvari ugrálóvár, még ha azt a csöpörgő eső miatt egy kis időre le is kellett ereszteni.

– A Csúcsi Olvasókör évek óta rendez gyermeknapot. Pont azért, hogy a városi gyermeknap programját ne zavarjuk meg, egy héttel azelőtt tartjuk, ahogy tavaly és az az megelőző években is történt – mondta Galambos Kornélné, a Crystal Dance Club egyesületi elnöke, az olvasókör szervezője. – Da hagyomány az is, hogy az olvasókörben a Crystal Dance Club tart bemutatót. Én, a csoport vezetője, is csúcsi lány vagyok, s többféle szálon kötődöm az olvasókörhöz is. Így jött az ötlet, hogy ebben az évben a kulturális műsor részét mi adjuk.

– Sok gyerek lakik a környéken, a városrészben így természetes, hogy minden évben rendezünk nekik gyereknapi programokat. Három óvónő segítségével állítottuk össze számukra a programokat, különböző ügyességi játékokat, és nagyon sok ajándékkal készültünk nekik valamin üdítővel és süteménnyel – árulta el Kis Imréné. Az olvasókör elnöke szerint nagyon sok gyerek évről évre visszajár erre a rendezvényre is.

És tényleg sok gyerek volt a kör udvarán, ez főleg akkor derült ki, amikor a két lovaskocsira kapaszkodtak fel, hogy a szomszédos utcákban kocsikázzanak egy kicsit.

Crystal Dance ClubCsúcsgyereknapOlvasókörVásárhely