MÁV-Volán csoport: Lázár János eltörölte a home-office-t

Az építési és közlekedési miniszter friss határozatának értelmében nem lehet otthonról dolgozni 2024. július 1-től a MÁV-Volán-csoport munkavállalóinak.

A határozat július 1-jei hatállyal kiterjed az otthoni munkavégzésre irányuló szerződések, engedélyek, egyéb felhatalmazások vagy megállapodások megszüntetésére is, írja a 24.hu.

A MÁV munkatársai több különböző székházba fognak költözni. Májusban a költözés első üteme már elkezdődött, ennek részeként a MÁV START Zrt. szakmai egységei, valamint a MÁV vezetése közösen a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházába költöznek.

A portál hozzáteszi, hogy az áttelepülés a vezérigazgatóság összesen 2100 fős létszámából közel 700 embert érint, míg a MÁV pályaüzemeltetési egysége – mintegy 400 munkatárs – a Mol Nyrt egykori székházába, az Október huszonharmadika utcába költözik.

A terv az volt, hogy az éppen felújítás alatt épületet majd júniusban adják át, és addig otthonról dolgozhatnak az egység munkatársai, ahogyan a MÁV-Volán szolgáltató központjának kollégái is. A tavaszi hírek szerint a fennmaradó munkavállalók pedig külsős helyszínre kerülnek, például a MÁV Kerepesi úti igazgatósági irodaházába, idővel – várhatóan – 2027-ben pedig ismét egy közös székház lesz a csoportnak, írja a hvg.hu.

Építési és Közlekedési Minisztériumhome-officeLázár János