MÁV: Egy hét alatt a maszkviselés hiánya 172 perces vonatkésést okozott

Hiába kötelező maszkot viselni a vonatokon, az elmúlt héten 10 esetben kellett intézkednie jegyvizsgálónak azért, mert néhány utas nem viselte a védőeszközt. Így többek között négy elővárosi vonalon: a pusztaszabolcsi, a szolnoki, az esztergomi és a váci vonalon is félórás késést okozott néhány utas figyelmetlensége vagy nemtörődömsége – közölte honlapján a MÁV.

Ezen kívül egy balatoni vonaton az utast figyelmeztette a vezető jegyvizsgáló a maszkhasználatra, mire az utas megütötte a vezető jegyvizsgálót, ezért rendőri intézkedés történt és a vasúttársaság feljelentést tett. A jegyvizsgálónak orvosi segítségre volt szüksége, a vonat emiatt nem közlekedett tovább.

Kormányrendelet értelmében szeptember 21-től a maszk használata már nemcsak a vonatokon, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik. 

A rendelet a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenkire vonatkozik. A vasúttársaság minden olyan utasát kizárja az utazásból, aki nem a rendeletben előírt módon viseli az orrot és a szájat eltakaró maszkot – hívja fel a figyelmet a társaság.

MÁVszájmaszk