Matricákkal jelzik a vállalkozások, hogy a fenntartható turizmusért dolgoznak

Büszke tagjai vagyunk az Ecotours közösségnek – ilyen feliratú matricákat vettek át és ragasztottak ki október 22-én vállalkozásaiknál azok a turisztikai és egyéb szolgáltatók, akik a fenntartható, körkörös turizmusért dolgoznak közösen a vármegyében a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara Ecotours projektjében.

A programhoz csatlakozott 16 vállalkozás célja, hogy csökkentsék a negatív környezeti hatásokat Csongrád-Csanádban azáltal, hogy saját épületeiket, szolgáltatásaikat is környezetbaráttá fejlesztik, sőt, közösen kidolgoznak egy olyan turisztikai csomagot is, amelyet a vármegyébe érkező vendégek vehetnek majd igénybe, és amelynek minden összetevője, programja fenntartható – közölte a kamara.

De nemcsak a projekt partnetvállalkozásainál lesz látható a matrica, hanem azoknál a turisztikai szolgáltatóknál is, akiket a 16, vármegyei vállalkozás vont be saját partnerei közül, hogy aktív részesei legyenek az Ecotours kezdeményezésnek. Így a következő hetekben egyre több étteremben, szállodában, kávézóban, turisztikai irodában, reggelizőhelyen, múzeumban és további attrakcióknál tűnik majd fel a matrica. A rajta található QR-kód beolvasásával pedig további információkat tudhatnak majd meg az érdeklődők a projektről.

Az Ecotours egy folyamatosan növekvő nemzetközi hálózat, már 100-nál is több tagot tudhat magáénak hazánkban, Olaszországban, Görögországban, Franciaországban, Spanyolországban és Cipruson.

Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és IparkamaramatricaTurizmusvállalkozásvédjegy