Mától szolgáltat Vásárhelyen az új hulladékos cég

A dolgozókat továbbfoglalkoztatják, az egymilliárdos pályázatból vett eszközök nem eladók.

Eddig a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási NKft. alvállalkozójaként a vásárhelyi HMSZ NZrt. gyűjtötte be a városban a hulladékot, mától teljes egészében átveszi a feladatot, egyúttal bővíti a szelektívhulladék-gyűtjés körét a Bács-Kiskun megyei, vaskúti székhelyű óriáscég. Az önkormányzat azért döntött a változtatásról, mert a HMSZ komoly veszteségeket könyvelhetett el az elmúlt években – korábbi információk szerint évi 300 millió forintot -, ezt a kintlévőséget a kötött áras hulladékszállítás is növelte.

A dolgozókat jogfolytonosan továbbfoglalkoztatják, ugyanaz a személyzet, ugyanazzal a járattervvel, az eddigi bérekért végzi a feladatot. Ezt tegnap a HMSZ telephelyén közölte a munkavállalókkal Márki-Zay Péter polgármester és Kis János kabinetvezető, a HMSZ igazgatóságának elnöke, számolt be Facebook oldalán a vásárhelyi önkormányzat. A vaskúti céggel kötött szerződésben olyan részleteket is leszögeztek, hogy nem változhat a munkakezdés és kötelesek Vásárhelyen telephelyet üzemeltetni.

Az önkormányzat közel két éve egy pályázat segítségével igen komoly fejlesztéseket hajthatott végre a hulladékszállítás terén, egymilliárd forintból járműveket, eszközöket, hulladékgyűjtő edényeket vásárolt. Ezeket az FBH-NP Kft. bérbe veszi, nincs a város vezetése részéről olyan szándék, hogy az ötéves projektidő lejártával azokat eladná a szolgáltatónak.

Kiemelt kép: A HMSZ telephelyére tavaly szeptemberben érkezett egy 133 millió forint értékű, közel 6000 elemből álló szállítmány. A projektidő után is megtartja a város.

FBH-NP Kft.Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási NKft.HMSZ NZrt.hulladék