Mától Hódmezővásárhelyen is kötelező a maszkhasználat közterületen – nyitva maradnak a piacok

Ma is összeült Hódmezővásárhelyen az Operatív Stáb, és az országos szigorítások kapcsán a következők hangzottak el:

Hódmezővásárhely belterületén, az utcákon és köztereken KÖTELEZŐ a maszkhasználat

Nyitva maradhatnak az alábbi üzletek:
– a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzlet, a napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb (így különösen illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító) üzlet,
– továbbá a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzlet (így különösen a járművet, a gépet, az alkatrészt, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletet),
– az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a mezőgazdasági üzlet – ideértve a műtrágyát értékesítő üzletet és a vágóhidat –,
– a kertészeti árudák.
– A faiskolák,
– a piacok, a helyi termelői piacok,
– a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt,
– az optikai és látszerészeti eszközöket forgalmazó üzletek,
– az állatgyógyszertár,
– az üzemanyagtöltő állomás,
– a nemzeti dohányboltok és
– az újságos.

A vendéglátó üzletben való tartózkodás az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig megengedett. A vendéglátó üzlet ezen rendelet alkalmazásában nem minősül üzletnek.

Mivel a rendelet nem tiltotta be a piacok működését, ezek nyitva maradhatnak. Az Operatív Stáb úgy döntött, hogy a pénteki szigorításait visszavonja, és a piac az eddigi nyitvatartási időben várja a vásárlókat. Azaz a csütörtöki és szombati piacokat is megtartják. Csak a piac területén található négy, nem élelmiszert forgalmazó boltnak kell zárva tartania.

Az óvodai/iskolai ügyelet kapcsán a kormány mégiscsak megengedő, az Operatív Stáb – a kormánnyal összhangban – arra kéri a szülőket, hogy csak indokolt esetben éljenek ezzel a lehetőséggel.

A Polgármesteri Hivatalban a dolgozók közül home-officeban lesz, aki csak teheti. Személyes ügyintézés csak telefonos időpont egyeztetést követően lehetséges. Az időpontért a 06-62-530-110-es számot kell hívni.

Szerdától egy vakcina-infós telefonszámot is működtetni fognak, ahol segítenek az oltásra regisztrálni. Ennek részleteiről rövidesen tájékoztatunk.

koronavírusoperatív stáb