Mától 2 busz indul a 42-es útvonalán iskolai napokon reggel 7-kor

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 42-es útvonalán munka-, és iskolai napokon reggel 7 órakor plusz egy helyijárat indul a Hősök tere felé. Jovány Gyula azt mondta, ez elsősorban utazói kívánság volt, de ők is szükségét érezték, amikor például elmondása szerint egy reggel egy anyuka már nem fért fel babakocsistól az egyik reggeli járatra. A mai napon az utasok elfértek volna ugyan egy buszon, de a jövőben, még rosszabb idő esetén megnövekedhet a számuk.

Reggel 7 órakor a 42-es járat, Kincses temetőtől Béketelep felé közlekedő járatai tekintetében egy plusz autóbuszt kértek munka-, és iskolai napokra. Jovány Gyula azt mondta a Vásárhelyi Médiacentrumnak, hogy erre a reggeli nagyobb forgalom miatt van szükség. Ennek igényét ők is érezték, a sofőrök, a város is, de az utasok is jelezték, mondta Jovány.

Volt olyan, és ez volt az utolsó csepp, mondta Jovány, amikor egy babakocsis hölgy már nem fért fel a buszra. Ezek a járatok sokszor bőven 30 feletti létszámmal közlekedtek a sofőrök elmondásai alapján.

A mai reggelen 28-an mentek a 42-es járattal 7 órakor, tehát éppen elfértek volna, mondta az ügyvezető, de amennyiben rossz marad, vagy még rosszabbra fordul az idő, akkor ennél több utas várható majd.

A mentesítő busz március-áprilisig, amíg az időjárás és a tanulók létszáma megköveteli, biztos marad. Ugyanígy megszűnnének ezek a mentesítő járatok, ha ismét át kellene állni online oktatásra a diákoknak, de nem fognak járni az iskolai szünetekben sem.

Jovány GyulaJoványbuszmentesítő járat