Másfél milliárd plusszal indította az idei évet a város

A májusi közgyűlés első napirendi pontjának tárgyalása során a város pénzügyi helyzetét vizsgálták meg. Elhangzott, hogy komoly tartalékkal vágott neki 2024-nek Hódmezővásárhely.

Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, a kiadás kevesebb mint 11,4 milliárd forint volt, így jelentős tartalékkal – 1,5 milliárd forinttal – kezdte a 2024-es évet a város, amely lehetőséget ad a további fejlesztésekre városszerte.

Tavaly 1,3 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre, amelyből 1,1 milliárd önerőből valósult meg – ebből 340 millió forintot utak és járdák felújítására, 100 milliót pedig játszóterek fejlesztése és játszóház kialakítása. A rászorulókat több mint 91 millió forinttal segítette a város.

Hódmezővásárhely 2023-ban is folytatta az előző vezetés által felhalmozott hitelek törlesztését, több mint félmilliárd forinttal, valamint 680 millió forint kamatot is kifizetett a régi adósságok után.

Városüzemeltetési feladatokra 1,1 milliárd forintot költött a város. A közműkiadások meghaladták az egymilliárd forintot, amelyhez nem kaptak központi állami támogatást. Helyi adókból 4,5 milliárd forint bevétellel gazdálkodott tavaly az önkormányzat.

Az East Audit könyvvizsgáló cég szerint valós képet ad a beszámoló az önkormányzat anyagi helyzetéről és megfelel a hatályos számviteli törvénynek. A közgyűlés pénteki ülésén elfogadta a zárszámadást.

HódmezővásárhelyköltségvetésközgyűlésMárki-Zay Péterzárszámadás