Márton Anna negyedik lett, a 4×100-as férfi gyorsváltó az ötödik helyre ért oda

A mai napon nem született magyar érem a tokiói olimpián.

Márton Anna, női kardozónk úgy küzdötte végig a napot, hogy az első mérkőzésén egy rossz mozdulatnál kiugrott a bal térde. Ennek ellenére folytatta a küzdelmet és argentin ellenfelét legyőzte, majd a folytatásban dél-koreai és üzbég riválisát is. Az elődöntőben nem bírt a világranglistán második orosz Szofija Velikajával, végül a helyosztón a francia Manon Brunet-től 15-6-ra kikapott és negyedik lett.

A Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor összeállítású férfi 4×100 méteres gyorsváltó 3:11.06 perccel országos csúcsot úszott a döntőben és ötödik helyen ért célba. Ebben a számban a magyarok először voltak ott olimpiai fináléban.

Az úszó előfutamok során Milák toronymagasan a legjobb, Kenderesi Tamás pedig a nyolcadik idővel jutott tovább 200 méter pillangón. Hosszú Katinka címvédőként a második idővel jutott tovább 200 méter vegyesen, Sebestyén Dalma viszont éppen lemaradt az elődöntőről, így a 17. helyen zárt. Női 1500 méter gyorson Késely Ajna összesítésben a 9., Mihályvári-Farkas Viktória pedig a 12. helyen végzett, ezzel nem jutottak be a nyolcas döntőbe.

Bicsák Bence, a férfi triatlonosok közötti hetedik helye a sportág legjobb magyar eredménye az olimpiák történetében. Tóth Tamás 29. lett.

Női vízilabdázóink az oroszok ellen 10-10-es döntetlennel rajtoltak.

A hegyikerékpáros Parti András a 32. pozícióban zárt. Az asztaliteniszező Majoros Bence a második fordulóban 4-1-re kikapott a dán Jonathan Groth-tól és ezzel búcsúzott.

Karakas Hedvig kikapott első mérkőzésén, így kiesett a cselgáncsozók 57 kilogrammos súlycsoportjában.

A vitorlázó Vadnai Benjamin Laser Standarban tartja jó formáját, hétfőn egy 21. hely és egy 9. hely következett, amivel a kilencedik pozícióban áll összetettben. Érdi Mária (Laser Radial) hétfőn mindkétszer 16. lett, ezzel a huszadik a 44 versenyző között.

A szörfös Cholnoky Sára előbb a 21., majd a 25., aztán a 15. helyen futott be. Így elmozdulva az utolsó helyről a 26. pozíciót foglalja el.

cselgáncskerékpárolimpiaTokióúszásvívásvízilabda