Mártély: Putz Anita szerint ismét el akarják távolítani

Pénz vagy a becsület címmel tett közzé bejegyzést hivatalos Facebook oldalán Putz Anita, Mártély polgármestere. Azt írja, arra akarják rávenni, hogy távozzon a polgármesteri tisztségből. Ehhez pedig szerinte fel akarják oszlatni a testületet.

Álljon fel méltósággal, még megteheti. A mártélyi polgármester arról ír, hogy ezzel az üzenettel keresték meg. – Hamarosan kezdődik a teljes lejáratás, megaláztatás és akár sokkal rosszabb is. Nyert a kormányzó párt, nekem mennem kell – olvasható a bejegyzésben.

Dr. Putz Anita a képviselő-testület feloszlatásának vélelmezett tervéről azt írja:

… a következő próbálkozáskor majd anyagi előnyért kérik cserébe a képviselőktől a lemondást.

Bejegyzésében az is olvasható, hogy szerdán 11.30-ra zártkörű megbeszélésre Lázár János meghívott a Faluházba 4 képviselőt a 6-ból az ő tudtán kívül. Bejegyzésében megnevezi a meghívottakat:

  • Somodi István
  • Kulcsár Renáta
  • Potári Mihály és
  • Mészáros István

A polgármester azt is tudni véli, kik azok, akik szervezkednek, hogy polgármesterek lehessenek, vagy akiket szeretnének annak kijelölni. Az a véleménye, hogy Lázár végső célja a falu önállóságának megszüntetése.

Azt is elárulta Putz Anita, hogy a választást követő napon egyébként a testület nevében gratulált Lázár Jánosnak a mandátum megszerzéséhez, ám ez, ahogy bejegyzésében olvasható, láthatóan nem hatotta meg az ismételten megválasztott honatyát.

A nyomásgyakorlásból a vásárhelyihelyi kormánypárti portál is kiveszi a részét, mondván „Ha nem fejlődik a település, akkor változtatni kell.” Az utóbbi időben számos cikkben támadják Putz Anitát, amiért Márki-Zay Péter mellett tette le a voksát, szerintük ez lényegesen különbözik a Lázár János mellett kiálló 15 polgármester magatartásától.

képviselő-testületLázár JánosMártélyPutz Anita