Márki-Zay: visszaélés inkább a Volánbusznál merülhet fel

Cseri Tamás fideszes képviselő egy éveleji sajtótájékozatójában bejelentette: különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomozást rendelt el a vásárhelyi Jovány-busz ügyében a Szentesi Városi ügyészség. A polgármester, erre reagálva, csütörtökön a VTV Időben c. műsorában elmondta: az önkormányzatot erről még nem tájékoztatták – jellemző a pártállami működésre, hogy egy fideszes képviselő előbb értesül, mint a város.

Korábban többen, köztük Lázár János és Benkő Zsolt is tettek már feljelentést Jovány busz ügyben, amit mind kivizsgáltak, és minden illetékes szerv azt állapította meg, hogy semmilyen törvénysértés, korrupció nem történt – jelentette ki a VTV-ben tegnap a polgármester. A város tiszta lelkiismerettel áll az ügyészség elé is, akkor is, ha pártállami ügyészségről beszélünk – fogalmazott Márki-Zay Péter.

A város jelenleg évi 98 millióért veszi igénybe a Jovány busz szolgáltatását, szemben a Volánbusz korábbi, 243 milliós ajánlatával. Ráadásul, több, jobb – és olcsóbb – szolgáltatást kap a város, mondta el a polgármester, aki szerint visszaélés éppen akkor történt, amikor a Volánbusz a város kérése ellenére, szerződés nélkül, minden alap nélkül járatta a buszait több mint három éven keresztül, és ezzel 300 millió forintos kárt okozott az adófizetőknek. Véleménye szerint az már mindegy, hogy az ügyészség ezt az összeget végül a városra veri, vagy pedig az ország adófizetői fizetik meg, az mindenképpen az adófizetők zsebéből fog menni.

Ott van hűtlen kezelés, ott börtönbe kellene csukni valakit azért, mert ezt vezetőként jóváhagyta, vagy börtönbe kéne csukni azt a politikust, aki erre utasította a Volánbuszt, hogy 300 millió forintos veszteséget okozzon az adófizetőknek.

– jelentette ki Márki-Zay Péter.

Kapcsolódó cikkünk:

hűtlen kezelésjovány buszMárki-Zay PéternyomozásVásárhelyvásárhelyi hírekvisszaélésVolánbusz