Márki-Zay: vissza kell adni a vásárhelyi és a makói kórház önállóságát!

Jakab Péterrel, a Jobbik elnökével tartott közös fórumot hétfőn Pitvaroson Márki-Zay Péter. A körzet képviselőjelöltjeként elmondta, ha az ellenzék kormányra kerül, a kórház- és az iskolaigazgatókat nem politikai alapon nevezik ki és visszaadják a vásárhelyi és a makói kórház önállóságát.

A teltházas fórumon Márki-Zay felidézte: négy évvel ezelőtt dr. Kiss Attilát ajánlotta itt a választók figyelmébe, de akkor a Fidesz és Lázár János könnyedén győzött. Most azonban más a helyzet, erős az ellenzék és a kormánypárt aggodalmát mi sem jelzi jobban, minthogy nagy pénzosztogatás kezdődött.

Szerinte rossz a járványkezelés, nem jók a gazdasági adatok, ezeket hazug propagandával fedik el. Ingyen tesztelés helyett ingyen parkolás volt, az egészségügyi miniszter ásatást vezetett, a belügyminiszter a védekezést irányította – sorolta. Azt kérte a jelenlévőktől, ne higgyenek az összevágott, néhány másodperces lejárató videóknak. Hazugságokkal támadják, de a nyílt vitát mégsem vállalják – fűzte hozzá.

Fotó: Bottyán Róbert

Hódmezővásárhelyről szólva elmondta, visszafizették a korábban letagadott adósságokat, fejlesztik a strandot, ingyenes buszjáratok közlekednek, eltörölték az építmény- és a kommunális adót, rendbe tették az Elios-os közvilágítást, 70 év után megszűnt az ATEV-bűz.

Sok választópolgár csak legyint, mondván úgyis elcsalják a választást – kezdte mondandóját Jakab Péter. A Jobbik elnöke hozzátette: a Fidesz mindig csal, például krumplit oszt, 15 0 főt jelent be fáskamrákba, közmunkával fenyegetnek, de 2019-ben is erősebb volt az összefogás, mint a krumpli. Beszélt arról is, szoktak vitatkozni Márki-Zay Péterrel, de ez természetes dolog.

Kifejtette, a jelenlegi rendszer a megosztottságra épít, éppen ezért kell szolidárisak lennünk a pedagógusokkal, rendőrökkel, ápolókkal. Máshol a korrupció rendszerhiba, itt maga a rendszer, ezért valódi rendszerváltásra, elszámoltatásra tett hitet.

Fotó: Bottyán Róbert

Kérdésre válaszolva Márki-Zay elmondta, a ,,rabszolgatörvényt” el kell törölni, ehhez még pénz sem kell, csak akarat. Jakab annyit fűzött hozzá, Orbánék felkínálták a munkaerőt a német gazdaságnak, akik cserébe ,,félrenéztek.”

Egy idősebb úr felvetésére a miniszterelnök-jelölt közölte, ha a választásig nem mond semmit, a Fidesz és a kormánysajtó azt is félremagyarázza. A Jobbik elnöke felhívta rá a figyelmet, pártjuk több mint 300 sajtópert nyert a kormánymédia ellen, a választóknak pedig 12 évet kell értékelnie, nem 4-5 másodperces videókat.

hódmezővásárhelyi kórházJakab PéterJobbikLakossági fórumMakóMárki-Zay PéterPitvaros