Márki-Zay továbbra is úgy véli, lesz miniszterelnök-jelölti vita

Azt a politikust, aki nem mer kiállni egy vitára, a saját választói is szégyellni fogják – fejtette ki az ellenzék miniszterelnökjelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában tegnap. Szerinte „ez elől a vita elől Orbán Viktor nem menekülhet”.

Márki-Zay Péternek meggyőződése, hogy lesz Orbán-Márki-Zay vita, Orbán Viktor „kénytelen lesz” leülni vele vitatkozni, mert még a „fideszesek sem akarnak egy olyan emberre szavazni, aki nem mer kiállni egy nyílt vitára, ehelyett hazugságokat terjeszt az ellenfeléről.”

A műsorban elmondta, a hazai cigányság teljes biztonságban lehet afelől, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fog azért, hogy ez az egymilliós közösség parlamenti képviseletet kapjon. Márki-Zay cáfolta azt az értesülését, amely szerint nem kapnak befutó helyet az általa az ellenzéki listára javasolt roma politikusok.

Az ellenzéken belül eldőlt az euró magyarországi bevezetésének céldátumáról szóló vita. Az általuk javasolt céldátum 2027, a választástól számított öt év. Arra a kérdésre, hogy hogyan sikerülhet ennek a feltételeit teljesíteni, Márki-Zay Péter azt válaszolta: az ellenzék mellett olyan szakemberek dolgoznak, mint Bod Péter Ákos, Surányi György és Király Júlia, akik figyelnek rá, hogy az ellenzék választási ígéretei felelősek és betarthatóak legyenek. 

Márki-Zay Péterminiszterelnök-jelöltOrbán Viktorországgyűlési választásvita