Márki-Zay tévéműsorban, Hegedűs újabb bejegyzésben szólalt meg

A tavaly előtti átadás-átvétel idején bőven volt pénze a városnak, vagy súlyos adósságai voltak? Ezzel kapcsolatban csaptak össze a napokban Hódmezővásárhelyen. A vita – bár nem szemtől szemben – folytatódott.

Arról, hogy a város vezetője, Márki-Zay Péter és egykori alpolgármestere, Hegedűs Zoltán Facebook bejegyzésekben fejti ki érveit oda-vissza, tegnap írtunk. Az egész Gyöngyösi Ferenc önkormányzati képviselő nyílt levélből indult ki, segítséget kér Lázár Jánostól azért, hogy ne kelljen a városnak sok száz milliót visszafizetni az egyébként is nehéz helyzetben. Közleményt adott ki erre a vásárhelyi Fidesz, majd megint a polgármester, utána Hegedűs Zoltán, végül ismét Márki-Zay Péter, aki egy nyilvános vita lehetőségét is felajánlotta elődjének.

A polgármester tegnap egyéb témák mellett ezekről is beszélt a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában. Kozó Attila kérdéseire kifejtette: az az állítás, hogy 2018 elején 3 milliárd forint lett volna a számlán, egy „nagyon ravasz megfogalmazás”, mert Hegedűs Zoltán egy későbbi állapotot ír le, valamint egy olyan „idegen pénzt” is beleszámoltak, amelyet célzottan lehetett felhasználni, nem bármire, ennek levonásával mínuszban volt a város.

Hegedűs Zoltán ma újabb bejegyzésben reagál az elmúlt napok riposztjaira. Leszögezi: visszavonult az aktív politizálástól, nem kíván részt venni a helyi politikai csetepatéban, örül, hogy kikerült belőle, de szereti a városát és aggódik érte. „Az hogy ezeket a tényeket ki hogyan értékeli, értelmezi már nem az én dolgom.” – írja.

IdőbenKozó AttilaMárki-Zay PéterVásárhelyi Televízió