Márki-Zay: Súlyosan aggályos a Szeretem Vásárhelyt Egyesület kormánytól érkező támogatása

A mai közgyűlésen napirend előtt fejezte ki Márki-Zay Péter felháborodását azzal kapcsolatban, hogy az előző két évben összesen 38 millió forinttal támogatta az állam a Városi Civil Alapból (VCA) a Szeretem Vásárhelyt Egyesületet, amely az önkormányzati választásokon jelölőszervezet is egyben.

Erkölcsileg és jogilag is aggályos, hogy kampányidőszakban, a Városi Civil Alapból a Fideszhez köthető úgynevezett civil szervezeteket – köztük a Szeretem Vásárhelyt jelölőszervezetet a Magyar Állam közpénzekből, tehát a mi adófizetői pénzünkből összességében 38 millió forinttal támogatta az előző két évben. Súlyos aggályokat vet fel és tiltakozom az ellen, hogy egy politikai szervezet, egy jelölőszervezet, ráadásul kampányidőszakban, közpénzből állami milliókat kap – mondta el a polgármester a napirendek megvitatása előtt a szerdai közgyűlésen.

Az, hogy közpénzből kitömnek olyan szervezeteket, amelyek nyíltan a Fidesz mellett kampányolnak, felháborító és erkölcstelen. Nem csak az egészséges jogérzékkel, hanem a 2007 évi 181-es törvénnyel is szembemegy -hiába próbálják jogászkodással kikerülni. Tiltakozom, hogy egy ilyen közpénzekből kitömött szervezet elindulhasson a választáson, hogy közpénzek kerüljenek egy politikai jelölőszervezethez – hangsúlyozta.

Egyúttal felhívta a (Fidesz-Szeretem Vásárhelyt Egyesület jelölésével bekerült) képviselők figyelmét:

Ha van bennük tisztesség, mondjanak le, lépjenek vissza, ez a szervezet nem lehet jelölőszervezet.

FideszMárki-Zay PéterSzeretem Vásárhelyt EgyesületVárosi Civil AlapVásárhelyvásárhelyi hírekVCA