Márki-Zay: sem az ellenzéki, sem a kormánypárti korrupció nem maradhat büntetlen

Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországért Mozgalom elnöke szerint igenis kell elszámoltatás, ,,hogy ne legyünk többé következmények nélküli ország.”

Ma estére meghívást kapott Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos a Pesti TV-be, – ami az indulásakor lezsidózta a vásárhelyi városvezetőt, – a műsor az ellenzéki korrupcióról szól majd. Ennek kapcsán osztotta meg gondolatait Márki-Zay közösségi oldalán.

Úgy véli, lehet felháborító az a 25 ezer magyar vállalkozás, aki saját ingatlanára kapott telephelyfejlesztési uniós forrást, teljesen szabályosan számolt el esetleg vitatható hatékonyságú kommunikációs költségeket, az nem korrupt és nem bűnöző. Bíró László szociális szövetkezete esetében a bíróság fogja eldönteni, hogy az ellene indított és az általa rágalmazásért tett feljelentésből melyiknek van jogalapja.

Kifejtette: politikus lévén igyekszik megfelelni magasabb erkölcsi elvárásoknak, így választási kampányait saját forrásból és közösségi adakozásból finanszírozta, ezekkel tételesen elszámolt; az önkormányzat minden beszerzésük, pályázatuk esetében a nyitott versenyt preferálja és a személyes viszonyoktól is függetlenül osztják ki a munkákat; nem volt politikai tisztogatás, a vezetőket szakmai és erkölcsi szempontok szerint választják ki; gyalog jár munkába; a veszélyhelyzetben saját fizetése 11,4%-át a városnak ajánlotta fel.

,,Ha országunk 2022-ben végre egy becsületes európai demokratikus jogállam lesz, csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez, valamint egymást is ellenőrző nyomozószerveket hozunk létre, ezzel is fellépve minden kormánypárti és ellenzéki korrupció ellen. Javaslom, hogy a legfőbb ügyészt közvetlenül a nép válassza, és ne azok a politikusok, akik ellen gyakran fel kellene lépnie”

– jelentette ki Márki-Zay. Hozzátette: pártállástól függetlenül minden korrupt politikust felelősségre kell vonni, a lopott vagyont visszaszerezni és letöltendő büntetéseket kiszabni, hogy 2022-től soha többé ne legyünk következmények nélküli ország.

2022korrupcióMárki-Zay PéterMindenki Magyarországa Mozgalom