Márki-Zay Péter összefog Karácsony Gergellyel

Mint elmondta, meglátása szerint Dobrev Klárának, rajta kívül álló okok miatt a legkisebb az esélye arra, hogy legyőzze Orbán Viktort. Így, bár nagy társadalmi támogatást érez maga mögött, de erőit egyesíti Karácsony Gergellyel, és a két ember, miniszterelnök-, illetve miniszterelnök-helyettes-jelöltként kampányol tovább. Arról még nem esett szó, ki melyik pozícióban lesz. Karácsony hétfőn Hódmezővásárhelyre látogat.

Márki-Zay Péter ma tárgyalt Karácsony Gergellyel és a Momentummal is. Karácsonnyal a szakértői kormány kérdésében máris megállapodtak, nyilatkozta Márki-Zay, Beszéltek ezen felül alkotmányól, elszámoltatásról, euróról is.

Abban most még nem értettek egyet, melyikük mögé sorakoznának fel a választók nagyobb arányban, beleszámítva a Fekete-Győr András és Jakab Péter szimpatizánsait is.

Fontos az, jegyezte meg, hogy ki tud újabb szavazókat bevonni, megszólítani, különös jelentőséggel vidéken is. Ő azokat az embereket is szeretné képviselni, hangsúlyozta a polgármester, akik a 2010 előtti, igaz, kisebb mértékű, de korrupciót is szeretné eltüntetni.

Azt hangsúlyozta a sajtótájékoztatón, hogy elismeréssel vannak a Demokratikus Koalíció szavazói és elért eredményei felé, de nem lehet letagadni Gyurcsány Ferenc elutasítottságát, mert az akkora hiba lenne, mint Vona Gábor választási politikája 2018-ban.

Márki-Zay és Karácsony következő megbeszélésére hétfőn fog sor kerülni, Hódmezővásárhelyen.

Dobrev KláraelőválasztásKarácsony GergelyMárki-Zay Péterminiszterelnök-jelölt