Márki-Zay Péter: Önök az igazi hősök!

Hősöknek nevezte Márki-Zay Péter azokat a képviselőket, akik civil- vagy sportegyesületeik támogatási szerződésének aláírásán vettek részt. Szerda délután írta alá az 53 támogatott civil szervezet és sportegyesület 49 képviselője és a város polgármestere a támogatási szerződéseket. A mintegy 25,5 millió forint támogatásról a közgyűlés döntött, miután a szervezetek átlátható, pályázatos rendszerben fordultak a városhoz támogatásért.

Hagyományosan minden tavasszal és ősszel pályázatos rendszerben fordulhatnak a vásárhelyi civil szervezetek és sportegyesületek a városhoz támogatásért. Idén tavasszal 35 civil szervezet és 18 sportegyesület részesült támogatásban, összesen 25,42 millió forintot osztottak szét közöttük.

Szerda délután az 53 nyertes szervezet 49 képviselője jelent meg a városházán, hogy aláírják a támogatási szerződéseket.

Márki-Zay Péter polgármester köszöntő beszédében elmondta, hogy ők az igazi hősök, akik rengeteget dolgoznak a vásárhelyi közösségekért, emberekért. Kihangsúlyozta, büszke arra, hogy ha kevéssel is, de a város hozzá tud járulni nemes munkájukhoz.

A legközelebbi pályázati lehetőség a civil szervezetek és a sportegyesületek számára ősszel lesz. A polgármester felhívta a figyelmet, hogy azok a szervezetek, akik most tavasszal lecsúsztak a pályázatról, vagy formai hibák miatt nem kaphattak támogatást, mindenképpen pályázzanak majd.

civil szervezetekHódmezővásárhelyMárki-Zay PéterPályázatsportegyesületektámogatás