Márki-Zay Péter: megvalósul a csúszdapark, három okospadot szerzett be a város, és a szezonra átadják az összes felújított játszóteret

Az idei év fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatót ma Dr. Márki- Zay Péter polgármester. Elmondta, hogy minden postaládába bedobták az erről szóló prospektust, ami naptár formában tartalmazza az idei fejlesztési terveket, és még a nyári programokat is. Rengeteg terv van az idei évre, ami a hódmezővásárhelyiek kényelmét szolgálja.

Még idén kiépül a fiatalok által nagyon várt csúszdapark a vásárhelyi strandon. Több apartman is fog épülni, az ebben az évben még fejlesztést kapó kemping területén. Folyamatban vannak a vásárhelyi olvasókörök felújítási munkái. Az Újvárosi Olvasókör már készül, a Tarjáni és a Csúcsi Olvasókör szerződését jövő héten kötik meg, de még az idén felújítják mind a három olvasókört.

A polgármester beszélt arról is, hogy Új-Kishomokon közösségi házat hoznak létre, ott ahol már egy ovifoci pálya is működik. A Városháza északi homlokzata rossz állapotban van, a torony miatt is balesetveszélyes, régóta rá fért volna a felújítás már- teszi hozzá Márki Zay Péter.

-Ennek a pályázatát kiírtuk, eddig csak egy pályázat érkezett be, így újra kiírjuk, így reméljük, hogy elindul a verseny, és a verseny alapján örömmel fogunk szerződni a legjobb ajánlattévővel

-mondja.

A nyári szezonra az összes játszótér el fog készülni, vadonatúj játékelemekkel lesz a legkisebbek jó kikapcsolódási lehetősége.

Kifejtette, a Bethlen Gábor Református Gimnázium felújítása csak egy aláírásra, és pénzre vár a Kormánytól, szerinte a Németh László Gimnázium jövője is politikai csatározásoknak esett áldozatul.

Akkor fog ez is egyenesbe jönni, ha kormányt váltunk, ami támogatja Hódmezővásárhely fejlődését- mondta a polgármester.

Három okospadot is beszerzett a város. Ezek a Népkertnél, a Damjanich utcánál, és a Dr. Rapcsák András sétálóutcánál találhatóak. Van, amit már megrongáltak, de a fiatalok rendelkezésére állnak, töltőcsatlakozókkal az eszközöknek, és ingyen wifivel.

A Szent Antal utca kivitelezése zajlik, szép színes térkő-burkolatot kap jelenleg, sétálóutca jellege lesz, a szegedi Guttenberg utca példájára. A parkolók kialakításán is dolgoznak, a parkoló autók között pedig fasorok lesznek. A polgármester reméli, a meglévő üzletek mellé újak fognak a Szent Antal utcára költözni.

A 22% -be nem teljesített ígéretek között van az időskori felügyeleti rendszer kialakítása, ami áprilistól működni fog a az Idősek Otthonában.

csúszdaparkHódmezővásárhelyidősek otthonakempingközösségi házMárki-Zay Péterokospadpolgármester