Márki-Zay Péter: Lesz rendkívüli közgyűlés a városházi visszaélésekről

A Fidesz vásárhelyi szervezete kérésére az önkormányzat rendkívüli közgyűlést tart a polgármester-feleségek és családtagok, valamint vezető tisztségviselők és politikai alkalmazottak személyéhez köthető visszaélésekről és ezzel kapcsolatos gyanúsítgatásokról – tájékoztatta portálunkat Márki-Zay Péter polgármester.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy „Benkő Zsolt képviselő úr gyakorlott feljelentő, legutóbb Lázár János úr édesapjának illegális hulladéllerakási ügyében híresült el – talán még hősiesebb lett volna bátorsága, ha tisztában lett volna az elkövető személyével… Benkő Zsolt teljes joggal aggódik a városi visszaélések miatt egy olyan hivatalban, ahol a volt jegyzőnk – a mostani vádaskodónk – maga is számos visszaélést tárt fel, többek között egy jelenlegi fideszes képviselő feleségéhez köthetően, valamint saját szabályzatainak megszegése miatt éppen vele szemben is kellett intézkedéseket foganatosítani (az illető már nem dolgozik nálunk), nem is beszélve a fideszes vezetés informatikai vezetőjéről, volt polgármesterünk fiáról, aki feltörte a város informatikai rendszerét és kémszoftvereket telepített (a Pegasus-ügy óta ez a kémkedés valamilyen fideszes perverziónak tűnik), amiért bíróság is elmarasztalta (az illető már nem dolgozik nálunk).”

A polgármester közölte, hogy Benkő Zsolt képviselő jogos igényét kielégítve csatlakozik a rendkívüli közgyűlés kezdeményezéséhez, többek között, de nem kizárólag, az alábbi napirendekkel:

Márki-Zay Péter azt is elmondta, hogy tudomása szerint ebben az önkormányzati ciklusban mindösszesen öt adatvédelmi incidens történt a városban (ebből három a fent felsorolt), de egyiknek sincs köze sem hozzá, sem a feleségéhez – „erről az összehangolt közérdekű adatkéréseikre a kedves fideszes képviselőknek, a velük szinkronban működő Kis Andrea – Krupiczer Ferenc – Tatár Zoltán baráti körnek, és a sajtójuknak immár többször hivatalosan nyilatkozott a város akkori jegyzője” – fogalmazott. „Feleségem titoktartási megállapodását már tavaly nyáron és azóta többször is kiadtuk, nyilvánosságra hoztuk. Azt a vádat, hogy bárkinek is utasításokat adott volna, a vádaskodók saját maguk cáfolták, az általuk a másik fél megkérdezése nélkül nyilvánosságra hozott (Egészségükre!) személyes üzenetváltások ugyanis lakossági kérések továbbításai, bármiféle utasítás nélkül – pontosan olyanok, mint amire a Tatár úr által kötött szerződés szól (és amit minden vásárhelyi lakos megtehet).

Megértem a sértődött emberek támadásait, egyeseknek nagyon fáj, hogy a város minden akadályozás ellenére immár öt éve szabadon fejlődik, nem a polgármester és családja, hanem a város gazdagszik, és nem hagyjuk, hogy bárki luxusautókra, luxusingatlanokra és luxusvadászatokra költse a város adófizetőinek pénzét. Kellemetlen, tudom. A vásárhelyiek az ország addigi legmagasabb építményadójának eltörlésével, ingyenes buszjáratokkal, az ATEV-bűz felszámolásával, kifizetett vállalkozói számlákkal, politika- és korrupciómentes nyílt közbeszerzésekkel és a Fidesz migránsbetelepítő, pedofil, kábítószertermesztő, lehallgató, kémkedő, fegyvergyártó, szankció-megszavazó, kórházbezáró, posta-leépítő, trafik- és közvilágítási mutyis tevékenységének bírálatával lettek gazdagabbak. Az általunk képviselt kultúrában a szegények megalázása helyett a lehajló szeretet, a kastélybirtokon foglalkoztatott, szomjaztatott közmunkásokkal szemben az étel- és ruhaosztás, a gyermekekről gondoskodás, a korrupcióval szemben az önkéntes munka és jótékony adományok építik a várost és közösségét. Szemben a gyáva és korrupt politikusokkal, én bármikor készen állok a nyílt vitára, a város médiacentruma nem folytat lejáratókampányt és nem zárja ki a politikai ellenfeleit a tájékoztatásból. Legyen tehát rendkívüli közgyűlés, jöjjenek el Önök és gazdagodjanak a Fidesz által elhallgatott tényekkel és igazsággal! „

A közgyűlést élőben közvetítik, amire a polgármester kéréseképp előzetesen bárki küldhet kérdéseket is a sajto@hodmezovasarhely.hu e-mailcímre. A közgyűlés időpontja még egyeztetés alatt áll.

Márki-Zay FelíciaMárki-Zay Péterrendkívüli közgyűlésvárosházi visszaélések