Márki-Zay Péter köszöntötte Vásárhely első babáját  

A Hódmezővásárhely Város gyorshírszolgálata oldalon tették közzé Gránicz Ábel köszöntését. Ábel a vásárhelyi kórházban született, idén elsőként úgy, hogy szülei hódmezővásárhelyiek. Amúgy a 17 baba volt, aki idén látott napvilágot.   

Mint minden évben, a városvezetés ajándékot nyújott át a város nevében. Ábel szülei otthonukban fogadták ma Márki-Zay Péter polgármestert, aki 100 ezer forintot, egy babacsomagot és egy tavaszi virágokból álló csokrot vitt Ábelnek és szüleinek.   

Ábel január 8-án született, édesanyja terhességének 39. hetében. Szülei nagyon várták, édesapja, Gránicz Zsolt állítja: szerelem-gyerek. A családba harmadik fiúgyerekként érkezett. Testvérei még óvodások, de Noé és Mózes mindketten kiveszik a részüket a baba körüli gondoskodásból. Már pocaklakóként is szerették a kistesót, manapság pedig szívesen beszélnek hozzá, segédkeznek a körülötte lévő feladatokban.   

Ábel a család szerint nagyon nyugodt baba

Nagy öröme a családnak, hogy a kis Ábel dédnagymamája is be tud segíteni nekik.   

Az édesanya, Sárai Nikolett Rita elmondta, hogy szerinte a baba választ nevet magának, ők már az áldott állapot elejétől tudták, hogy kisfiuk a bibliai nevet, az Ábelt kapja majd.   

2023első babaHódmezővásárhelyMárki-Zay Péter