Márki-Zay Péter is megköszönte a kéményseprők bátor kiállását

Arról mi is írtunk a tegnapi napon, hogy két kéményseprő mentette meg egy asszony életét Hódmezővásárhelyen, mivel bentről hallották a segélykiáltását, és mivel így bementek a házba, időben megkaphatta a szükséges, életmentő segítséget. A bátor kéményseprőket ma Márki-Zay Péter polgármester fogadta és adott át nekik egy oklevelet és egy csekély, jelképes ajándékot.

Valóban szerencsét hoztak a kéményseprők múlt csütörtökön egy idős vásárhelyi hölgynek, akinek munkájuk közben megmentették az életét. Ezek a szakemberek emberségből példát mutattak mindannyiunknak. Tóth Ferenc kéményseprőt és tanoncát, Bihari Lászlót, valamint vezetőjüket látta ma vendégül Márki-Zay Péter hivatali szobájában, hogy egy oklevéllel megköszönje nem mindennapi tettüket, gyors helyzetfelismerésüket.

A polgármester azt mondta, nagyon nagy büszkeséggel tölti el, hogy egy -egy oklevéllel és apró ajándékkal a város nevében elismerhették azt a hőstettet, amit Tóth Ferenc kéményseprő és Bihari László tanuló véghez vittek. Az ő helyzetfelismerésükkel és beavatkozásukkal megmentették ugyanis egy vásárhelyi polgár életét, tette hozzá.

A szakemberek múlt hét csütörtökön kerestek fel egy Hóvirág utcai ingatlant, amikor bentről segélykiáltásokat hallva a nyitva hagyott ajtón keresztül bementek a szobába, ahol a tulajdonost a földön fekve találták. A két férfi nem tétlenkedett, azonnal segítséget hívott.

Ez nem tartozik a munkánkhoz, de azért az emberséghez igen, ezért, ha tudunk segítünk. Igazából amire én itt felhívnám a figyelmet, hogy minden idős személynél, akinél jelzőkészülék van, ne a fiókban és az asztalon tartsa, vagy egyéb helyen, hanem magánál. Mert ha segélyhívásra van szükség, akkor használni is tudja.

– mondta a Vásárhelyi Médiacentrumnak Tóth Ferenc

Az idős hölgy segélyhívóját végül Bihari László találta meg és jelezte, hogy baj van. A kéményseprő tanuló olyan tapasztalatra tett szert, ami a tanagyagban nem szerepel.

Igazából a segítségnyújtást tanultam meg, hogy kell ellátni, nem volt szabad hozzányúlni, mert valószínűleg csonttörése van és akkor több kárt okozhatunk, mint hasznot,

– mesélte el a történteket Bihari László

A polgármester kiemelte: a vásárhelyi kéményseprők cselekedetükkel nemcsak a helyieknek, de mindenkinek példát mutattak.

Bihari LászlókéményseprőkitüntetésMárki-Zay PéterTóth Ferenc