Márki-Zay Péter: érthetetlen, miért a város kellene megoldja a kormány böszmeségét posta-ügyben

A helyi Fidesz kiadott egy közleményt, amelyben felszólítja Hódmezővásárhely városvezetését, hogy „tüntetések helyett cselekedjen, mentse meg az ideiglenes bezárástól a három érintett vásárhelyi postát. A jó anyagi helyzetben lévő Hódmezővásárhelynek nem lehet akadály, hogy elengedje a bérleti díjakat és felajánlja a helyi kisposták rezsiköltségének a kifizetését, megteremtve ezzel a lehetőséget a helyben élőknek a postai szolgáltatások további igénybevételére.” – írják a facebookon megjelent közleményükben.

Márki-Zay Péter polgármester nem érti, miért a városvezetésen kérik számon a kormány ostoba döntéseinek következtében előálló problémák megoldását. Lapunknak elmondta, már jelezték a Magyar Posta felé, hogy elengedik a bérleti díjakat. A demonstrációkon, amelyeket szerveznek, lehetőséget adnak a lakosság számára, hogy aláírásukkal jelezzék: nem értenek egyet a posták bezárásával.

Ez a lépés ugyanis azokat érinti nagyon hátrányosan, akik koruk vagy egészségi állapotuk miatt nem tudnak eljutni a város belvárosába, ráadásul ahogyan azt több nyugdíjas is jelezte, a csekkek nem egyidőben érkeznek, nekik havonta ez 3-4 alkalmat jelent, amikor a posta szolgáltatásait használni kényszerülnek. Ők azok, akik a digitális platformokon nem boldogulnak, sokan ebben nem találnak segítséget sem.

Szikáncs a legkiszolgáltatottabb ebből a szempontból, nekik 10 km-t kellene utazniuk a legközelebbi postához. Benkő Zsolt képviselő, aki a külterületekért felel, oldalán azt írta: „Települési képviselőként már megkerestem a Magyar Posta Zrt. frissen kinevezett, elnök-vezérigazgatóját, dr. Balczó Barnabást, annak érdekében, hogy részletesen tájékoztassam a helyzetről és kérjem a segítségét, a szikáncsi postai szolgáltatás biztosítása érdekében!”

Reméljük, közbenjárása sikeres lesz a szikáncsi posta érdekében.

A Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom vásárhelyi Kossuth Köre mindenesetre további demonstrációkat szervez, pénteken délután 16.00 órától a Klauzál utcai, 17 órától a szikáncsi posták elé.

Benkő ZsoltMárki-Zay PéterPostavásárhelyi fidesz