Márki-Zay Péter: Az ebadót nem terjesztjük a közgyűlés elé

A polgármester ma esti Facebook bejegyzésében írt erről. Hozzátette, ezt az állatvédelmi célú javaslatot legközelebb a helyi lakosság véleményének kikérése után javasolja felvetni.

Márki-Zay Péter a tegnapi videójában a város elvont bevételi forrásai és a lehetséges újabb helyi adónemek és egyéb bevételének kivetési lehetőségei kapcsán beszélt a földadó mellett az ebadóról. Sokan máris elégedetlenségüket fejezték ki az ebadó kapcsán és a helyi állatvédők is akkor támogatnák azt, ha a beszedett bevételt az ő támogatásukra, azon belül elsősorban ivartalanításra fordítaná a város, írja a polgármester. Egy, a poszthoz kapcsolódó későbbi válaszában azt is elismeri, a kérdésről beszélgetni kell a jövőben,alapos előkészítés után.

Azt is a mai bejegyzésében taglalta, milyen elvont forrásokkal kell a városnak számolnia, és milyen adókivetési lehetőségek jöhetnének szóba:

Tegnapi videóbejegyzésében egyébként a polgármester a kommunális adó és a magánszemélyek építményadójának be-, illetve visszavezetésének lehetőségét egyelőre elvetette (a város pénzügyi helyzetéről 56.03-tól beszél).

Arról a mai napon mi is beszámoltunk, hogy a helyi állatvédők nem értenének egyet az ebadó hódmezővásárhelyi bevezetésével.

adókbevételebadóMárki-Zay Péter