Márki-Zay: Orbán politikai tőkét kovácsol a migránsokból

Baja és Szeged között, az 55-ös melletti erdei út szélén kiégett, szétszedett és -rabolt roncsautók sorakoznak, embercsempészek hátrahagyott járművei. A roncsok a főútról is láthatók. Márki-Zay Péter szerdán a helyszínről jelentkezett be.

A kormány 8 éve azzal eteti választóit, hogy megfogta az illegális migrációt. Ennek viszont még a szándéka is kétséges – jelentette ki Vásárhely polgármestere tegnap az ország déli határ mellett felvett videójában. A kormány 1300 embercsempészt bocsájtott szabadon nemrégiben. Az embercsempészek pedig folyamatosan hozzák be a migránsokat, és rálőnek a magyar rendőrökre – tette hozzá Márki-Zay Péter. Pont ezektől a rendőröktől tudják, hogy naponta kb. ezer migráns lépi át a határt, ebből csak száz-százharmincat fognak el.

Orbán nem tudja, és sajnálatos módon nem is akarja megvédeni az országot az illegális migrációtól.

– fogalmazott Márki-Zay, aki szerint az idáig eljutott emberek nem akarnak Magyarországon maradni, hanem Európa – Ausztria, Németország – felé mennek tovább.

– A nemrégiben lezajlott szlovák választások előtt viszont „valami furcsa véletlen miatt” Szlovákia felé mentek. Fico pártja pedig azért került ki legerősebbként a választáson, mert hirtelen megérkezett hozzájuk 20 ezer illegális migráns Magyarország felől. A szlovákok ezek után pánikba estek, és leszavaztak a legautokratikusabb jelöltre, Orbán barátjára. Orbán így segítette a magyargyűlölő Fico-t hatalomba – egyszerűen odairányított 20 ezer illegális migránst – elemezte a helyzetet az embercsempészek autóroncsai mellől a városvezető, majd így összegzett:

Ha arról van szó, átterelnek az országon 20 ezer illegális migránst Szlovákia felé, amikor arról van szó, akkor 1300 embercsempészt szabadon engednek […], közben pedig azt hazudják, hogy ellenzik az illegális migrációt. Európától féltik a magyarokat, és nem a magyaroktól Európát. […] Gyűlöletkampányokkal tartják magukat hatalomban, miközben az ország elszegényedik, és még az illegális migrációtól sem tudják megvédeni.

embercsempészetillegális migrációmárki-zaymigránsmigránsokOrbán