Márki-Zay: „Olyan történt, ami a sötét pártállami éveket idézi”

Az elmúlt napokban két embert vittek be a rendőrök Facebookon kifejtett véleményért. Márki-Zay Péter szerint ebből az látszik: elérkezett a magánszemélyek ellehetetlenítésének korszaka.

„A sötét pártállami éveket idézik az elmúlt napok történései, azt hittük, az ilyesmit 1990-ben magunk mögött hagytuk, de a Fidesz ezt az érát visszahozta.” Így fogalmaz Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter egy Facebook bejelentkezésben.

Az ügyről tegnap írtunk: a gyulai Kossuth Kör vezetőjét, Csóka-Szűcs Jánost egy Facebookon leírt mondat miatt rémhírterjesztéssel gyanúsították, kihallgatásra vitték be a rendőrök. Egy nappal korábban ugyanezt történt egy Szerencs közeli férfival.

Megfélemlítik az embereket, Orbán Viktor intézkedései nem a járvány elleni védekezésről szólnak, hanem a politikai hatalomépítésről, fejti ki Márki-Zay. Eddig a pártok és az önkormányzatok ellehetetlenítése volt soron, most a magánszemélyek következnek, teljesen ártatlan kormánykritikus véleményért tartóztatnak le embereket, mondta.

Bejelentette, hogy péntek délután Gyulán lesz egy sajtótájékoztató a történtekkel kapcsolatban. Kihangsúlyozta: a veszélyhelyzetre való tekintettel gyülekezni nem lehet, de „véletlenül arra járni” és egyénileg véleményt nyilvánítani igen.

Csóka-Szűcs JánosdudálásGyulaMárki-Zay Péterrémhírterjesztés