Márki-Zay: Nincs fertőzött, ezért nem lesz szigorítás

Erről az ATV-ben beszélt a polgármester, bár hozzátette: nem tudják a pontos számokat.

Hódmezővásárhelyen nincs tudomása fertőzöttről a városvezetésnek, ezért más településekkel ellentétben nem fognak szigorítani – jelentette be Márki-Zay Péter polgármester az ATV-ben. Döntését azzal indokolta, nem akartak az idősek magányosságán és az ünnep egyébként is komorabb mivoltán rontani.

Riporteri kérdésre a is beszélt van azzal kapcsolatban rossz érzése, hogy a kormány „rájuk tolta” a felelősséget, bár „Orbán helyében ő is így tett volna”, mert politikailag ravasz lépés volt a polgármestereknek adni a döntési jogkört az esetleges szigorításról. Nincs jó megoldás – tette hozzá.


Arról is beszélt: a héten, amikor Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének az elnöke mielőtt elment egyeztetni a szerdai kormányülésre, kikérte a véleményüket, ő a fokozatos szigorításokat javasolta, de ezt nem fogadták meg. A városban elmondta, hogy a piacon kötelezővé tették, az üzletekben kérik a távolságtartást és a maszk viselését.

Úgy nem találkozik Lázár Jánossal, mint eddig – felelte Simon András, a csatorna újságírójának kérdésére. Szerinte a fideszes politikus adakozókedve az után indult el, hogy kritizálta, hogy „az oligarchák” nem adakoznak a vírus kezelésére. A polgármester azt is mondta, attól tart, a bajba került önkormányzatokat szelektíven fogja a kormány kisegíteni.

ATVMárki-Zay PéterÖnkormányzat