Márki-Zay: Nincs csődben a város

Szerinte egy kiegyensúlyozott költségvetést borítottak fel az elvonások.


A felesleges bútorokat adnák el, az értékesebb műkincseket kiállítanák a Polgármesteri Hivatal épületében – erről beszélt Márki-Zay Péter videós bejelentkezésében az épületben talált „kincsek” kapcsán. Azt mondta, neveket nem említ, de az előző városvezetés magánemberektől ilyen tárgyakat vett meg, amikért szerinte magas összeget fizettek, de nem tudnak vele mit kezdeni. Emellett a városban talált kerékpárokat árverésre bocsátják. 36 ember van karanténban 29 helyen Hódmezővásárhelyen a koronavírus miatt – mondta a polgármester.

A város csődhelyzetére rákérdező kommentek, illetve az elvonások kapcsán azt mondta, a most csütörtöki véleményező ülésen is napirenden lesz a költségvetés újbóli módosítása, ezzel tartanák meg a város fizetőképességét.

– mondta Márki-Zay. Szerinte ez nem ad nyugalomra okot, de jobb a helyzet. Hozzátette, azon vannak, hogy a szeptemberi adófizetésig kimaradó kéthetes hiányt megoldják.

Szerinte egy kiegyensúlyozott költségvetést borítottak fel az elvonások. A háziorvosi praxisok tervezett államosításáról azt mondta: ez nem jobboldali gondolat, hiszen a jobboldaliak szabad piacban hisznek, nem államosításban.

Márki-Zay Péter